Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η πίστα Nurburgring στη Γερμανία, δεν έχει τυχαία το παρατσούκλι «Πράσινη Κόλαση». Είναι μία από τις απαιτητικότερες αγωνιστικές πίστες στον κόσμο, έχοντας μήκος 20.8χλμ. ανώμαλη επιφάνεια, υψομετρικές διαφορές και επικίνδυνες στροφές που δεν συγχωρούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτός είναι ο λόγος που κάθε αυτοκινητοβιομηχανία την επισκέπτεται με τα μοντέλα επιδόσεων της, για να τα δοκιμάσει και φυσικά να προσπαθήσει να πετύχει κάποιο ρεκόρ, καθώς οι λέξεις Nurburgring και ρεκόρ μαζί, πάντα γίνονται πρωτοσέλιδο στις ειδήσεις σχετικά με τα αυτοκίνητα.

Αυτή τη φορά η δημοσιότητα στρέφεται στην εντυπωσιακή Ferrari 296 GTB, η οποία έγινε το πρώτο μοντέλο παραγωγής της ιταλικής θρυλικής αυτοκινητοβιομηχανίας το οποίο καταφέρνει να γράψει χρόνο κάτω από 7 δευτ. στην «Πράσινη Κόλαση». Πιο συγκεκριμένα, με οδηγό τον Cristian Gebhardt κατάφερε χρόνο 6:58:7 (όντας κατά 2 δευτ. ταχύτερη από την 488 Pista), φορώντας ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2 R, και έχοντας εφοδιαστεί με το πακέτο Assetto Fiorano, το οποίο έρχεται με ρυθμιζόμενα αμορτισέρ Multimatic και διάφορα χαρακτηριστικά εξοικονόμησης βάρους που την καθιστούν ένα όπλο πιο εστιασμένο στην πίστα από την κανονική, βασική παραλλαγή.

Σύμφωνα με τη Ferrari, η 296 GTB έχει βάρος 1.470 κιλά, ενώ το υβριδικό σύστημα κίνησης – το οποίο συνδυάζει έναν κεντρικά τοποθετημένο V6 3,0 λίτρων και δύο ηλεκτροκινητήρες – αποδίδει συνολικά 830 ίππους και 740 Nm ροπής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης