Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν τις συνομιλίες της αφγανικής κυβέρνησης με τους Ταλιμπάν, στο πλαίσιο της στρατηγικής για την επίλυση της κρίσης.

Η κυβέρνηση Obama υποστηρίζει εδώ και καιρό τις αφγανικές προσπάθειες προκειμένου να γεφυρωθούν οι διαφορές με ορισμένους από τις τάξεις των Ταλιμπάν που θα ήθελαν να αποκηρύξουν τη βία και να αποδεχθούν τη σημερινή κυβέρνηση της Καμπούλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εφημερίδα «Washington Post» έχει γράψει ότι η κυβέρνηση του Αφγανού προέδρου, Hamid Karzai έχει αρχίσει μυστικές συνομιλίες με τους Ταλιμπάν. Επικαλούμενη αραβικές και αφγανικές πηγές, η εφημερίδα έγραψε ότι οι συνομιλίες έχουν στόχο την επίτευξη συμφωνίας ειρήνευσης με τους Ταλιμπάν και τον καθορισμό χρονοδιαγράμματος για την αποχώρηση των ξένων δυνάμεων από το Αφγανιστάν.

Ο εκπρόσωπος του State Department δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι ήδη γίνονται διαπραγματεύσεις και πρόσθεσε ότι αυτό είναι θέμα της αφγανικής κυβέρνησης. «Την υποστηρίζουμε, αλλά δεν θα εμπλακούμε στη διαδικασία», πρόσθεσε ο κ. Crowely.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης