Η πρώην πρόεδρος της Χιλής, Μισέλ Μπασελέτ, η οποία ανέλαβε επικεφαλής της νέας υπηρεσίας του ΟΗΕ – Γυναίκες (UNWomen), εδώ και τρεις εβδομάδες, είπε ότι προτεραιότητά της θα είναι η καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών.

«Υπάρχουν επείγοντα και σοβαρά προβλήματα. Θα έλεγα πως η ενδοοικογενειακή βία απαιτεί επείγουσα αντιμετώπιση» επεσήμανε η ίδια στους δημοσιογράφους στη διάρκεια εκδήλωσης, στην οποία της απονεμήθηκε το Βραβείο Γυναικείου Θάρρους που έχουν θεσπίσει το Radio-Canada και οι Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την πρώην πρόεδρο και αναπληρώτρια ΓΓ του ΟΗΕ, η βία κατά των γυναικών δεν υπάρχει μόνο στις αναπτυσσόμενες αλλά και στις αναπτυγμένες χώρες.

«Σε πολλές χώρες ακρωτηριάζουν τα γεννητικά όργανα των κοριτσιών ή τα παντρεύουν διά της βίας με πολύ μεγαλύτερους σε ηλικία άνδρες: αυτό είναι βία κατά των γυναικών!» τόνισε η 59χρονη αξιωματούχος.

Στην υπηρεσία UNWomen που θα αρχίσει να λειτουργεί την 1η Ιανουαρίου 2011 θα ενταχθούν πολλά από τα όργανα των Ηνωμένων Εθνών που ασχολούνται με τα δικαιώματα των γυναικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης