«Η Βουλγαρία δεν είναι μόνο εταίρος μας στο ΝΑΤΟ και μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και στενός συνεργάτης σε ό,τι αφορά στις μεγάλες προκλήσεις κι ευκαιρίες, που αντιμετωπίζουμε από κοινού» υπογράμμισε η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, υποδεχόμενη, χθες το βράδυ, στην Ουάσιγκτον, τον Βούλγαρο ομόλογό της, Νικολάι Μλαντένοφ.

Η επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επανέλαβε ακόμη την αμερικανική στήριξη στις προσπάθειες της Σόφιας για καταπολέμηση της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος, καθώς και για τη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν ζητήματα, όπως η κατάσταση στα Βαλκάνια, η διεθνής αποστολή της ISAF στο Αφγανιστάν, όπου η Βουλγαρία έχει ανεπτυγμένη δύναμη 600 στρατιωτών.

Σημειώνεται ότι η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών θα πραγματοποιήσει την επόμενη εβδομάδα  περιοδεία στα Δυτικά Βαλκάνια, στο πλαίσιο της οποίας θα επισκεφθεί τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, τη Σερβία και το Κόσοβο.

Έπειτα από την περιοδεία αυτή, θα συμμετάσχει σε φόρουμ του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες, και θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρόμπεϊ, και την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Άστον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης