Ρεπορτάζ: Χρήστος Μαζάνης
Κάμερα: Νίκος Χριστοφάκης

Ο Σύλλογος Διατηρήσεως Ιστορικών Οχημάτων είχε την τιμητική του στην φετινή έκθεση για την άμυνα και την ασφάλεια (DEFEA 2023). Η κάμερα της «Ζούγκλας» βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στον χώρο της έκθεσης προκειμένου να καταγράψει από κοντά όλα όσα συνέβησαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος του συλλόγου Δημήτρης Λαρόζας, μίλησε στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα και μας ξενάγησε σε μια άλλη εποχή με τα οχήματα τα οποία παρουσιάστηκαν στην έκθεση.

 

Ο Σύλλογος Διατηρήσεως Ιστορικών Οχημάτων (Σ.Δ.Ι.Ο.) ιδρύθηκε το 1985 στα πρότυπα παρομοίων ιστορικών συλλόγων της Ευρώπης και Η.Π.Α..Είναι σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα μοναδικός στην Ελλάδα και σκοπό έχει την ανεύρεση, περισυλλογή, ιστορική αποκατάσταση, διατήρηση και προβολή αντιπροσωπευτικών οχημάτων πού χρησιμοποιήθηκαν από τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας κατά την περίοδο 1940 – 1954. Καλύπτει δηλαδή την χρονική περίοδο του Β’ Π.Π. μέχρι και το τέλος του πολέμου της Κορέας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δημήτρης Λαρόζας

Όπως αναφέρουν οι ιδρυτές του: «Σκοπός της ύπαρξης του συλλόγου μας είναι να διατηρήσουμε ζωντανές τις ιστορικές μνήμες και την στρατιωτική μας παράδοση, αφού τα οχήματά μας είναι αναπόσπαστο τμήμα της νεότερης ιστορίας μας. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο δυναμικό των οχημάτων του Σ.Δ.Ι.Ο. συμπεριλαμβάνεται και το ΜΒ του στρατηγού Τσακαλώτου πού χρησιμοποιούσε ως διοικητής στην απόβαση της Νοτίου Ιταλίας το 1944».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης