Αποτροπιασμό έχει προξενήσει στη γειτονική Τουρκία η απαγωγή και ο στραγγαλισμός ενός 12χρονου αγοριού από τον απαγωγέα του, ο οποίος απαιτούσε λύτρα ύψους 400.000 ευρώ. Ο λόγος για τον μικρό Χαλέντ Χαγιακέντ, γιο κοσμηματοπώλη από τη Συρία ο οποίος κατοικούσε με την οικογένειά του στη Μερσίνα. 

Ο μικρός, το μεσημέρι της Δευτέρας έπαιζε στον κήπο της πολυκατοικίας όπου έμενε προτού απαχθεί. Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, άγνωστος τηλεφώνησε στην οικογένεια του παιδιού και απαίτησε 400.000 ευρώ απειλώντας ότι σε περίπτωση που ενημερωθεί η αστυνομία, θα σκότωνε το αγόρι. Ύστερα από το απειλητικό τηλεφώνημα, η οικογένεια του 12χρονου μίλησε με την αστυνομία προκειμένου να διεξαχθούν έρευνες στην περιοχή στην οποία εθεάθη για τελευταία φορά ο Χαλέντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τελικά, ο 12χρονος βρέθηκε νεκρός σε υπόγειο κτηρίου, τυλιγμένος σε χαλί, ενώ όπως διαπιστώθηκε αιτία θανάτου του ήταν ο στραγγαλισμός. Αμέσως οι υποψίες έπεσαν στον επιστάτη του εν λόγω κτηρίου ο οποίος ήταν και ο μοναδικός που είχε κλειδιά για το υπόγειο ενώ όπως διαπιστώθηκε, οι κάμερες στον χώρο αυτό είχαν απενεργοποιηθεί τις ώρες της απαγωγής του αγοριού. Η αστυνομία συνέλαβε τον Hasan C. ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του 12χρονου. Μάλιστα σημειώνεται ότι ο ίδιος συμμετείχε στις έρευνες για τον εντοπισμό του παιδιού.

Ο φερόμενος ως δράστης:

Πηγή: sozcu, postsen

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης