Την έναρξη εγγραφών για το Πρόγραμμα Κλήρωσης Μεταναστευτικής Βίζας για τις ΗΠΑ για το 2012 ανακοίνωσε το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά από το μεσημέρι της Τρίτης 5 Οκτωβρίου, ώρα ανατολικών ΗΠΑ (EST) μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης 3 Νοεμβρίου, ώρα ανατολικών ΗΠΑ (EST). Οι αιτούντες πρέπει να συμπληρώνουν το ηλεκτρονικό έντυπο του προγράμματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.dvlottery.state.gov κατά τη διάρκεια της περιόδου εγγραφών. Εγγραφές σε χαρτί δεν θα γίνονται δεκτές. Οι αιτούντες καλούνται να μην περιμένουν την τελευταία εβδομάδα για να καταθέσουν τις αιτήσεις τους. Δεν θα γίνει δεκτή καμία αίτηση μετά την εκπνοή της προθεσμίας της 3ης Νοεμβρίου, 12 το μεσημέρι, ώρα ανατολικών ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Πρόγραμμα Κλήρωσης Μεταναστευτικής Βίζας πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών και διέπεται από τους όρους του Άρθρου 203 (c) του Νόμου περί Μετανάστευσης και Υπηκοότητας (ΙΝΑ). Το Άρθρο 131 ΙΝΑ του 1990 (Νόμος 101-649) όπως τροποποιήθηκε με τον Νόμο ΙΝΑ 203 προβλέπει κατηγορία μεταναστών «ποικιλομορφίας». Το Άρθρο 203 (c) του Νόμου ΙΝΑ προβλέπει την παροχή 55.000 «Θεωρήσεων Ποικιλίας» (DVs) κάθε χρόνο σε άτομα από χώρες από τις οποίες παρατηρείται χαμηλός αριθμός μεταναστών στις ΗΠΑ.

Το ετήσιο Πρόγραμμα «DV» παρέχει βίζα σε όσους πληρούν απλά αλλά αυστηρά κριτήρια επιλογής. Πρόγραμμα ηλεκτρονικής τυχαίας επιλογής επιλέγει τους δικαιούχους. Οι βίζες μοιράζονται σε έξι γεωγραφικές περιοχές με τον μεγαλύτερο αριθμό σε χώρες που στέλνουν λιγότερους μετανάστες στις ΗΠΑ την πενταετία που προηγείται του προγράμματος. Σε κάθε περιοχή καμία χώρα δεν λαμβάνει ποσοστό μεγαλύτερο από 7% των διαθέσιμων θεωρήσεων ετησίως.

Για το Πρόγραμμα Κλήρωσης Μεταναστευτικής Βίζας του 2012, πολίτες από τις παρακάτω χώρες δεν μπορούν να καταθέσουν αίτηση, διότι οι χώρες αυτές έστειλαν περισσότερους από 50.000 μετανάστες στις ΗΠΑ τα προηγούμενα πέντε χρόνια:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βραζιλία, Καναδάς, Κίνα (ηπειρωτική), Κολομβία, Δομινικανή Δημοκρατία, Εκουαδόρ, Ελ Σαλβαδόρ, Γουατεμάλα, Αϊτή, Ινδία, Τζαμάικα, Μεξικό, Πακιστάν, Περού, Φιλιππίνες, Πολωνία, Νότια Κορέα, Ηνωμένο Βασίλειο (εκτός της Β. Ιρλανδίας) και των περιοχών της, και το Βιετνάμ. Όσοι έχουν γεννηθεί στις Ειδικές Διοικητικές Περιοχές του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο μπορούν να συμμετάσχουν.

Δεν έχουν προστεθεί ή αφαιρεθεί χώρες από τον κατάλογο που παραμένει ο ίδιος με εκείνον του ιδίου προγράμματος για το 2011.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης