Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε χθες Παρασκευή (29/4)  μετά την απολογία του ενώπιον της Ανακρίτριας Ηλείας ένας 22χρονος κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών, που συνελήφθη πριν από μερικές ημέρες με μισό κιλό κοκαΐνης σε ορεινή περιοχή του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων.

Μετά από μια πολύωρη ανακριτική διαδικασία η Ανακρίτρια, μετά την σύμφωνη γνώμη της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ηλείας, επέβαλλε την προσωρινή κράτηση του νεαρού κατηγορούμενου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε βάρος του είχε ασκηθεί βαρύτατη ποινική δίωξη για ιδιαίτερα διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών (δηλ. αγορά, κατοχή, μεταφορά) κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια με προσδοκώμενο όφελος άνω των 75.000 ευρώ.

Ο 22χρονος, όπως και κατά την προανακριτική του κατάθεση, υποστήριξε ενώπιον της Ανακρίτριας, πως δέχθηκε να μεταφέρει την κοκαΐνη από την Αθήνα στην Ηλεία, καθώς θα έπαιρνε για αντάλλαγμα μικροποσότητα του ίδιου ναρκωτικού για προσωπική του χρήση, λόγω ασθένειας που επικαλέστηκε και της εξάρτησής του από τα ναρκωτικά.

Ο προφυλακισθείς συνελήφθη το βράδυ της 24ης Απριλίου από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, οι οποίοι αξιοποιώντας πληροφορίες που είχαν προχώρησαν στον εντοπισμό του και στην συνέχεια στην σύλληψή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, οι διωκτικές αρχές εντόπισαν τον 22χρονο να κινείται με το αυτοκίνητό του, ένα μαύρο Mercedes που κατασχέθηκε ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών ουσιών, στην επαρχιακή οδό Ανδρίτσαινας-Λουτρών Ηραίας. Σε έλεγχο που του ενήργησαν βρήκαν και κατέσχεσαν μια νάιλον σακούλα που περιείχε 575 γραμμάρια κοκαΐνης και μια αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία με  8,3 γραμμάρια ακατέργαστης αποξηραμένης κάνναβης, καθώς και το κινητό του τηλέφωνο.

Ακολούθως, διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία του, όπου ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1,7 γραμμάρια κοκαΐνης, 3 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, 1 μεταλλικό ψαλίδι, με ίχνη κοκαΐνης και πλήθος τμημάτων από νάιλον σακούλες, που χρησιμοποιούσε για την συσκευασία της κοκαΐνης.

Πηγή: patrisnews.com

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης