Το καφέ Ζώγια παρουσιάζει την έκθεση «Τριαντάφυλλος Τρανός – Caught in the eye of the storm», μία μερική αναδρομή στο έργο του εικαστικού καλλιτέχνη από το 1992 έως σήμερα. Η έκθεση αποτελείται από ζωγραφικά έργα, μοντέλα μελέτης για μεγάλης κλίμακας εγκαταστάσεις και μικρογλυπτά ως δείγματα που ανασυνθέτουν την 35ετή πορεία του Τρανού, αποκαλύπτοντας παράλληλα τα δάνεια, τις επιρροές και την ιδιοσυγκρασιακή πρόσληψη του έργου σημαντικών καλλιτεχνών της διεθνούς σκηνής.

Όπως αναφέρει σχετικά η ιστορικός της Τέχνης Μαρίνα Παπασωτηρίου στον κατάλογο της πρόσφατης αναδρομικής έκθεσης του καλλιτέχνη στη Πινακοθήκη Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας : «Πρόκειται για έργα που απαιτούν την προσοχή και ενεργοποιούν την φαντασία του θεατή όχι μόνο μέσω της όρασης αλλά και ως προς την ακοή, την όσφρηση και την αφή. Είναι υπαινικτικά σημεία που αποκρύπτονται και εμφανίζονται αποσπασματικά, όπως ένα φωτορυθμικό στιγμιαία ρίχνει φως ή φέρνει το σκοτάδι στα πράγματα και στους ανθρώπους. Μικρά θραύσματα, μια τυχαία ματιά, στίγματα φωτός, θορύβου, μουσικής, κίνησης, πράγματα που μπορεί να λανθάνουν για χρόνια μέσα μας, ενεργοποιούνται και μας θέλουν «εκεί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τριαντάφυλλος Τρανός γεννήθηκε το 1960. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ και διδάκτορας του ίδιου τμήματος. Εργάστηκε ως καθηγητής σε όλες τις βαθμίδες της τυπικής εκπαίδευσης και στην Εκπαίδευση Ενηλίκων, στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Νεάπολης Θεσσαλονίκης και των Φυλακών Διαβατών Θεσσαλονίκης. Σήμερα διδάσκει στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.                        

Η έκθεση «Τριαντάφυλλος Τρανός – Caught in the eye of the storm», εγκαινιάζεται την Τρίτη 2 Μαΐου  στις 7:00 μ.μ., στο χώρο του καφέ Ζώγια και θα διαρκέσει έως τις 22 Μαΐου  2023.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ημέρες & ώρες λειτουργίας: Δευτέρα  – Κυριακή, ο8:00 π.μ. –023:00

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης