Ρωσικός πύραυλος έπληξε κτίριο μουσείου σε μια πόλη της Ουκρανίας την Τρίτη, σκοτώνοντας τουλάχιστον δύο ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 10.

Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο ρωσικός στρατός χρησιμοποίησε πυραύλους αεράμυνας S-300 για να επιτεθεί στο Kupiansk στην περιοχή του Χάρκοβο, χτυπώντας το μουσείο τοπικής ιστορίας στο κέντρο της πόλης. Ο ρωσικός στρατός έχει επανειλημμένα χρησιμοποιήσει S-300, τους οποίους η αεράμυνα της Ουκρανίας δεν μπορεί να αναχαιτίσει, για να επιτεθεί σε χερσαίους στόχους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelenskyy δημοσίευσε ένα βίντεο από τον ιστότοπο που δείχνει το ερειπωμένο κτίριο και τους ανταποκριτές έκτακτης ανάγκης να εξετάζουν τις ζημιές.

«Η χώρα κάνει τα πάντα για να μας καταστρέψει εντελώς», είπε ο Ζελένσκι. «Η ιστορία μας, ο πολιτισμός μας, οι άνθρωποι μας. Σκοτώνοντας Ουκρανούς με απολύτως βάρβαρες μεθόδους».

Ο Zelenskyy είπε ότι ένας εργαζόμενος στο μουσείο σκοτώθηκε και ο περιφερειακός κυβερνήτης του Kharkiv Oleh Syniehubov ανέφερε αργότερα ότι το σώμα ενός άλλου θύματος ανασύρθηκε κάτω από τα ερείπια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Syniehubov είπε ότι τρία άτομα νοσηλεύτηκαν και επτά τραυματίστηκαν ελαφρά.

Το Kupiansk καταλήφθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις στα προηγούμενα στάδια της ρωσικής εισβολής, αλλά ανακτήθηκε από τις ουκρανικές δυνάμεις σε μια αιφνιδιαστική αντεπίθεση τον Σεπτέμβριο που οδήγησε τους Ρώσους να εκδιώχθηκαν από μεγάλες περιοχές της περιοχής του Χάρκοβο.

Μια γυναίκα σκοτώθηκε επίσης σε ρωσικούς βομβαρδισμούς στην πόλη Dvorichna, κοντά στο Kupiansk, και δύο άμαχοι σκοτώθηκαν στην ανατολική περιοχή του Ντόνετσκ, σύμφωνα με το προεδρικό γραφείο της Ουκρανίας.

Ο ουκρανικός στρατός προετοιμάζεται τώρα για μια νέα μαζική αντεπίθεση, βασιζόμενος στις τελευταίες προμήθειες δυτικών αρμάτων μάχης και άλλων όπλων και φρέσκων στρατευμάτων που εκπαιδεύτηκαν στη Δύση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης