Η ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ θεωρείται ως μια μέρα που οι φιλοζωικές οργανώσεις θέλουν να καταγγέλλουν τις κακοποιήσεις ζώων αλλά και γενικότερα την αντιμετώπιση των ζώων από την κοινωνία των ανθρώπων.

Εγώ αντιπαθώ γενικά «τις μέρες». Πιστεύω ότι το να τιμάς τον άνθρωπο, την μάνα, τον πατέρα, το παιδί, τη νοσηλεύτρια, τον στρατιώτη, δεν χρειάζεται υπενθύμιση. Η επιλογή συγκεκριμένης μέρας για να «θυμόμαστε» τα αυτονόητα, δείχνει ότι παραμένουμε ένοχοι αλλά και ενοχικοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αρχή μου ήταν και παραμένει ότι ο πολιτισμός, η «ανθρωπιά» μιας κοινωνίας κρίνεται από τον τρόπο που αντιμετωπίζονται τα παιδιά, οι ηλικιωμένους, οι ανάπηροι και τα ζώα.

Για μένα αυτός που βασανίζει ζώο είναι ο ίδιος με αυτόν που κακοποιεί παιδί ή βιαιοπραγεί σε γυναίκα. Για όσο ακόμη, όμως, θέλουμε να νοιώθουμε τρυφεράδα έστω και τούτες τις μέρες, ας δώσουμε μια ευκαιρία στο βλέμμα μας να σταθεί σε ένα ζώο του δρόμου. Είναι το μόνο βλέμμα που δεν πρόκειται να σε εγκαταλείψει ποτέ, ό,τι και αν κάνεις, ό,τι και αν του κάνεις.

Θέλω, με αφορμή την «μέρα» να διαδώσω ότι αν δεν είχανε έρθει στην ζωή μου η Κουίν (το κόλευ), ο Ερος (το Χάσκυ που είχα χαρίσει στον γιό μου όταν ήταν παιδάκι), η Σταρ, (μια αδεσποτούλα που υιοθέτησα από το Σταρ όταν δούλευα εκεί), ο Ζεν (το κοκερ μας που σκότωσε μια οδηγός που έτρεχε σαν τρελή ,σε δρόμο που μπορεί να οδηγείς με 40 και μετά… μας εγκατέλειψε για να μην της «λερώσουμε» το αυτοκίνητο), η Λίζα, το λυκόσκυλο του Alter που με πήγαινε κάθε βράδυ στο αυτοκίνητο περιμένοντας να φύγω… ίσως να μην είχα «μαλακώσει» τον ανθρώπινο θυμό μου, ίσως να μην είχα νοιώσει τέτοια χαρά για την ανιδιοτελή αγάπη που μου δίνανε, ίσως να μην είχα γυρίσει την «πλάτη» στην αδικία, ίσως να είχα αισθανθεί μόνη μου…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΟΙ ΑΜΟΝΤΑΡΙΣΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ:

ΡΟΥΛΑ ΚΟΡΟΜΗΛΑ – ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΜΑΝΩΛΙΔΟΥ: Η ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ

Η ΚΥΡΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Η ΜΑΝΙΝΑ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ

Αν δεν έπρεπε να γράψω για τις πρεμιέρες των συγκεκριμένων παραγωγών δεν θα έβλεπα ούτε το ένα ούτε το άλλο.

Θα αναλύσω επιστημονικά την θέση μου.

Καταρχάς ζήτησα την βοήθεια των κοριτσιών (της θείας Ασημούλας, της Μανίνας, της γνωστής ανέραστης ξαδέλφης, της Ερης και ολόκληρου του «κύκλου της μπιρίμπας)

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:

Η Ερη μετά από ούτε δέκα λεπτά που είδε και τις δύο παραγωγές γιατί την εξανάγκασα, γύρισε και είδε την ταινία του ΑΝΤ1.

Η θεία Ασημούλα επέλεξε να δει τελικά την ταινία του Star και η Μανίνα έπαθε τέτοια κρίση που νόμισα ότι διαταράχτηκε ο ψυχισμός της μετά από τρεις ώρες δίαιτα.

Η κρίση της ξεκίνησε από το BIG BROTHER. Μου τηλεφώνησε ξεφωνίζοντας για να μου πει ότι είδε να μπαίνει πρώτη στο σπίτι η κόρη του Γιάννη Φλωρινιώτη, μετά η Μαριλένα Παναγιωτοπούλου και μετά η μικρή αδερφή της Ρούλας Βροχοπούλου… Την συνέφερα γιατί δεν φορούσε τα γυαλιά της.

Με τις καλύτερες προθέσεις ξεκίνησα να δω BIG BROTHER και από τα πρώτα τρία λεπτά νόμισα ότι κάπου ήταν κρυμμένος ο Μικρούτσικος αλλά μας τον φύλαγε η Ρούλα για έκπληξη…

Πολύ «παλιακιά» εικόνα βρε παιδάκι μου… Τότε που ξεκίνησε η παραγωγή, με τον Πρόδρομο, τον Τσάκα και την Μαίρη Σκόρδου, το είδαμε γιατί ήταν… όπως για κάποιους παλιότερους η συσκευή του τηλεφώνου που αντικατέστησε τον τηλεβόα ή όπως όταν στα σπίτια μπήκε το ψυγείο… Σήμερα το σκηνικό μοιάζει… τόσο «πρωτοποριακό» που μην σας πω ότι περιμένω να «σκάσει μύτη» από κάπου και το «πεντάλεπτο με τον Ζάχο Χατζηφωτίου»…

Τρεις παίκτες άντεξα να δω και αυτό γιατί είμαι επαγγελματίας. Χρειάζεται πάρα, μα πάρα πολύ προσπάθεια να βρεις γυναίκες με τόσο κατεστραμμένο εξτένσιον. Γι’ αυτό και μόνο συγχαρητήρια στην παραγωγή. Η πρώτη με την «ακίνητη» φράντζα και το φυσικό μπούστο φανέρωσε τις προθέσεις της με τόσο αυθόρμητο τρόπο που έμοιαζε τόσο, μα τόσο φτηνό! Δηλαδή πώς να το πω, είδα μια χειρότερη έκδοση της Πέπυ Τσεσμελή. Για τον λαϊκό τύπο με το μπεγλέρι και το μυτερό σκαρπίνι θα μπορούσα να γράψω αν δεν με περίμενε στο επόμενο πεντάλεπτο η κλωνοποιημένη έκδοση της Ρούλας Βροχοπούλου που ως «πακέτο» πια με αποτελείωσαν ως τηλεθεάτρια.

Η ΡΟΥΛΑ ΚΟΡΟΜΗΛΑ

Το τρέιλερ της εκπομπής με την Ρούλα ήταν εξαιρετικό!!! Η Ρούλα υπέροχη με μαύρο ταγιέρ και φετίχ ψηλοτάκουνο παπούτσι που διέλυσε ως εικόνα το βάδισμα της Ευγενίας Μανωλίδου. Η εικόνα της Κορομηλά πιο ωραία από ποτέ. Αυτό δεν ήταν μόνο δικό μου συμπέρασμα αλλά και όλων των άλλων κοριτσιών του κύκλου μου. Η Ερη μάλιστα μου είπε ότι «τώρα» η Κορομηλά, είναι πιο κυρία από ποτέ. Στην εκπομπή η Ρούλα είχε άγχος. Γνωστό γιατί πάντα αυτό την διακρίνει στις πρεμιέρες. Μου άρεσε η ένταση της φωνής της, μου άρεσε το μακιγιάζ και το κοστούμι που επέλεξε.

Πολύ τρακαρισμένος ήταν και ο Σταματόπουλος. Πάντως βλέποντας το τρέιλερ του Big brother, περίμενα να δω κάτι εξαιρετικά σύγχρονο και δυστυχώς προσγειώθηκα απροετοίμαστη στο παρελθόν.

Η ΕΥΓΕΝΙΑ ΜΑΝΩΛΙΔΟΥ

Γιατί άραγε εγώ δεν μοιράστηκα την αγωνία «του κομμένου αυγολέμονου»;;; Μήπως μου είχανε φουντώσει τις προσδοκίες από τις δηλώσεις; Μήπως ήταν πολύ έντονος ο φωτισμός και εξουδετέρωνε τις όποιες αισθήσεις περιμέναμε να ξεπηδήσουν πάνω από τους καραμελωμένους μαϊντανούς; Μήπως γιατί η μουσική υπόκρουση ήταν φλώρικη και δεν μου δημιουργούσε κανένα σασπένς; Μήπως γιατί οι δυο κριτές μιλούσανε πολύ γρήγορα και δεν άκουγα (πολύ καλός αυτός με το παχύ μουστάκι); Μήπως γιατί ήταν τόσο «δήθεν καλή» η Ευγενία και γι’ αυτό την προτιμούσα να χορεύει και όχι να μιλάει; Ή μήπως γιατί δεν έχω κανένα ενδιαφέρον να δω την «Σούλα – Μπούλα» να δοκιμάζει την υπομονή μου φτιάχνοντας φακές;;; Πόσο κατάθλιψη καλέ πρέπει να έχεις για να παρακολουθήσεις αυτά στην τηλεόραση;;;

ΜΕ ΤΡΕΛΑΙΝΟΥΝ ΤΑ «ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ» ΤΟΥ STAR!

Τόσο εγώ όσο και τα κορίτσια από τον «κύκλο» της μπιρίμπας, τα Σ/Κ βλέπουμε δελτίο στο STAR για προφανείς λόγους. Μετά τα break, τηλεφωνιόμαστε και λέμε «σαν δεν ντρέπονται με τα θέματα που παρουσιάζουν»… Όμως τόσο εμείς όσο και ο κύκλος μας ό,τι ξέρουμε για την χώρα είναι «τα νέα της Ψαρούς». Α, ψέματα! Χτες μάθαμε ότι ήρθε και ο Κινέζος πρωθυπουργός και έπαιξε με ένα μωρό και την μαμά του.

ΟΜΩΣ ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ ΜΑΣ ΕΠΙΑΣΕ ΜΕ ΤΑ «ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ»

Το ένα μετά το άλλο κατά ριπάς. Πρώτο βγήκε «το αποκλειστικό» με το μοντέλο – ηθοποιό που πιάσανε για πορνεία. Ούτε καταλάβαμε τι έλεγε αλλά η εμπειρία που είχε μάλλον θα ήταν ευχάριστη γιατί εξιστορώντας την στην δημοσιογράφο εκείνη χαμογελούσε γλυκά!

Μετά το ακολούθησε μια ακόμη δημοσιογραφική πρωτιά. «Ο Γιώργος Λιάγκας μιλάει για την εγκυμοσύνη της Φαίης»… Όταν κορυφώθηκε η αγωνία μας τόσο που δεν πήγαινε άλλο, ο σταθμός πρόβαλλε την δήλωση του Γιώργου για την εγκυμοσύνη «Θα μας γκαστρώσετε στο τέλος με όσα λέτε» είπε.

ΑΜΟΝΤΑΡΙΣΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Το Σάββατο το μεσημέρι λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι, ανακαλύπτω ότι δεν μου φτάνει η φέτα (το τυρί) για να κάνω τυρόπιτα. «Το αίσθημα» είχε πάει για καφέ με τον φίλο του. Του τηλεφωνώ λοιπόν και του ζητάω να μου αγοράσει μισό κιλό φέτα… Η αντίδραση που μου προκάλεσε η απάντηση ήταν ίδια με της Μανίνας όταν ανεβαίνει στην ζυγαριά… Αν ήμουνα καρτούν θα γινόμουνα κόκκινο θα έβγαζα κεραυνούς από τα αφτιά ενώ τα μάτια μου θα φτάνανε σε μέγεθος εκείνα της bebe lily. Τι μου απάντησε… ξέρετε; «Που θα βρω φέτα;;;»

Την απαντοερώτηση δεν την άντεξα. Είναι ευαίσθητα τα νεύρα μου από την δίαιτα; Είναι που το παιδί μου κάλεσε φίλους του Γερμανούς, ξεχνώντας (ο γιος μου) ότι υπηρετεί; (Είναι που η φίλη μου η Ερη με τάραξε γιατί είχε χαθεί οδηγώντας στην Αθήνα; Μου είχε τηλεφωνήσει κλαίγοντας για να μου πει ότι… οδηγούσε κάπου, χωρίς να ξέρει που, όπου «μαύροι, κινέζοι και πακιστανοί» ήταν ολόγυρα). Ήταν που το κουτάβι και η γάτα κυλίστηκαν στις λάσπες και κάνανε «πατουσάκια» στην άσπρη μαρμάρινη σκάλα, μόλις την είχα σφουγγαρίσει; Ήταν που είδα ότι το φως στον αποροφητήρα της κουζίνας ήταν ακόμη καμένο ενώ του είχα πει να το αλλάξει 150 φορές μέχρι σήμερα; ΞΕΣΠΑΣΑ!!!

Όχι δεν ήμουν με τίποτα έτοιμη να αντιμετωπίσω την ερώτηση για του που θα έβρισκε να αγοράσει φέτα, Σάββατο μεσημέρι… Κεραυνοί και αστραπές έφυγαν από το στόμα μου… έκλεισα το τηλέφωνο και αποφασισμένη για ολομέτωπο αγώνα, βούτηξα να κλειδιά του αυτοκινήτου για να τρέξω στον μπακάλη αλλά και στο pet shop, διότι τα «μικρά» δεν είχανε πάνες…

Παρκάρω μέσα στα νεύρα στην πλατεία του Παπάγου και κατεβαίνω από το αυτοκίνητο με τα νεύρα χορδές! Μπροστά μου εμφανίζεται μια κυρία κοντοκουρεμένη με άσπρα μαλλιά… Με κοιτάζει και επιχειρεί να με σταματήσει…
Εγώ καταλαβαίνετε ότι το κεφάλι μου έκαιγε τόσο πολύ από νεύρα που αν έπεφτε πάνω αυγό θα τηγανιζότανε ακαριαία… «Άκου να μου απαντήσει ότι δεν ξέρει που πουλάνε φέτα;;;» Την εντελώς λάθος στιγμή λοιπόν, εμφανίζεται μπροστά μου η κυρία η οποία είναι αποφασισμένη να μου μιλήσει.

«Κυρία Παλαιτσάκη με θυμάστε; Δεν με θυμάστε… Είμαι η κυρία δημάρχου, η κυρία Ξύδη» (Το ξέρω ότι ξαφνιάζεστε αλλά έτσι λέγεται ο δήμαρχος Ξύδης).

Εκείνη μου μιλάει και εγώ έχω την φούρκα μου. «Μάλιστα» απαντάω «σας θυμάμαι»… «Θέλω να ψηφίσετε τον συνδυασμό»…

Δεν νομίζω ότι μέχρι σήμερα στην ζωή μου υπήρξα πιο αγενής σε τυχαία συνάντηση δρόμου…

«Μαύρο θα σας ρίξω κυρία μου, πιο μαύρο και από το σκοτάδι… Μας έχετε αφήσει μέσα στην μπίχλα και στην κασίδα στον δρόμο μας… χώρια που στον δρόμο που μένουμε δεν χωράει να περάσει πατίνι και είναι διπλής κυκλοφορίας… ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ»;;; (καταλαβαίνετε ότι έβγαζα τα σπασμένα της «φέτας»)…

Οι περαστικοί γυρνούσανε τα κεφάλια τους προς το μέρος μας… Εκείνη, η κυρία δημάρχου, αντί να είναι συμπονετικιά με το πρόβλημα της καθαριότητας τι μου είπε;;; «Γιατί στον Χολαργό είναι πιο καθαροί;;;». «Τι θέλετε να πείτε μαντάμ; Τι με νοιάζει πως ξεβρομίζουνε στον Χολαργό; Εγώ δεν ψηφίζω στον Χολαργό, στον Παπάγο ψηφίζω και θα μας φάνε τα ποντίκια»…

Θέλετε να σας πω πως εξελίχτηκε η κουβέντα…; Για κρατηθείτε… Κρατιέστε; Πως κρατήθηκα και δεν υποτροπίασα στην κατάσταση που βρισκόμουνα… τυχαίο και μόνο. «Αφού δεν ψηφίζετε δεν θα σας δω στην εκπομπή….» … «Μμμμ… θα μας δούνε οι ανταγωνιστές σας αφήστε που στου Παπάγου δεν βάζουν μηχανάκια». Τι σύγχυση. Έφυγα τρέχοντας και μπήκα στο μπατάλικο.

Όταν έφτασα σπίτι και μπήκα στην κουζίνα ανακάλυψα ότι είχα αγοράσει, ένα μπουκάλι λάδι, απορρυπαντικό για χρωματιστά, ένα καρβέλι ψωμί, μανταλάκια για την απλώστρα, ένα βερνίκι παπουτσιών ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΦΕΤΑ…
Κατέρρευσα. Άνοιξα τον «αστρολόγο» να διαβάσω τους Ιχθύς των πρώτων ημερών. Ήθελα να μάθω πόσες πιθανότητες είχα να γίνω πρώτο θέμα σε δελτίο ειδήσεων…

Η ΜΑΝΙΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Το δράμα ξεκίνησε το μεσημέρι της Κυριακής, όταν η θεία του «αποπάνω» στο διαμέρισμα, της χτύπησε το κουδούνι για να της αφήσει αυγά και πίτα από το χωριό που βρίσκεται έξω από το Αγρίνιο. Η Μανίνα, που καθάριζε για ακόμη μία φορά τα σιφόνια, της άνοιξε φορώντας μια φόρμα και παντόφλες αντί αθλητικά. Η θεία του «αποπάνω» την κοίταξε και της είπε: «Έχω πάρει και εγώ κιλά… αλλά εσύ…». Η Μανίνα πήρε τ’ αβγά, έδιωξε την θεία και ξέσπασε.

Εγώ αγνοούσα το περιστατικό και αν δεν ερχότανε η κουβέντα στην Μανωλίδου δεν θα το μάθαινα ποτέ. Της τηλεφώνησα, όχι στην Μανωλίδου, στην Μανίνα, για να της θυμίσω να δούμε την Ρούλα και την Ευγενία. «Την Ρούλα θα δω», με έκοψε κατευθείαν. «Δεν θα κάνεις ούτε ζαπ από περιέργεια;»… «Νανά και τώρα σου μιλάω πολύ σοβαρά… σκέφτομαι να εγκαταλείψω την δημοσιογραφία, να αγοράσω δύο τρέσσες και να τραγουδάω σαν την Μαρίζα Κωχ στις «κούκλες» που κάνανε εγκαίνια για την σαιζόν… Ζυγίστηκα… τα παντελόνια δεν κλείνουν και ήρθε η βλάχα η θεία, του Στέφανου από πάνω, με τον κώλο υπερφυσικό αχλάδι και μου είπε ότι.… «Έχω πάρει και εγώ κιλά αλλά εσύ!…» Από σήμερα (συνέχισε η Μανίνα με αναφιλητά όμως) δεν θα πίνω ούτε νερό… μέχρι να με βρείτε αφυδατωμένη και αδύνατη. Θέλω να γίνω σαν την Εύη Δρούτσα… Τέλος!!! Αν δεν γίνω σαν την Εύη δεν ξαναβγαίνω από το σπίτι. ΑΡΑ ΔΕΝ θα δω ΠΟΤΕ εκπομπή μαγειρικής. Απαγορεύεται σε άτομα που φάγανε πριν κοιμηθούνε δύο σουβλάκια με διπλή γέμιση στις 4 το πρωί έξω από το «μπρίκι» να βλέπουν εκπομπές φαγητού. Κατάλαβες;

(Δεν επεχείρησα να την μεταπείσω γιατί καταλαβαίνω ότι θα είναι περαστικό)

ΚΛΕΙΝΩ ΕΔΩ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΝΑ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης