Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση καταγγελίας σε βάρος του ανεξάρτητου πλέον ευρωβουλευτή, Αλέξη Γεωργούλη, για τα αδικήματα του «βιασμού και της πρόκλησης σωματικής βλάβης» και έχουν εκτοξεύσει στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον μία ακόμη γυναίκα που φέρεται να έχει πέσει θύμα κακοποίησης από τον ευρωβουλευτή και ηθοποιό και ετοιμάζεται να τον καταγγείλει. Η γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη φέρεται να εργαζόταν ως ασκούμενη στο γραφείο του, όταν κακοποιήθηκε από τον ευρωβουλευτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ίδιες πληροφορίες υποστηρίζουν ότι το συμβάν σημειώθηκε προ διετίας, όταν είχε βγει για ποτό με τον Αλέξη Γεωργούλη και την επομένη βρέθηκε κακοποιημένη σωματικά. Προς το παρόν, δεν έχει καταγγελθεί το περιστατικό, ωστόσο, μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης Χρονοπούλου φέρεται να σκέφτεται να κινηθεί νομικά και να καταγγείλει τον ευρωβουλευτή. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει και τρίτη υπόθεση που εμπλέκει τον Αλέξη Γεωργούλη, χωρίς να έχουν γίνει περισσότερα γνωστά.

Κυκλοφόρησε η φήμη το 2022 στον ΣΥΡΙΖΑ, ζητήθηκαν εξηγήσεις

Περιγράφοντας τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην συγκεκριμένη υπόθεση στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, η Εκπρόσωπος Τύπου, Πόπη Τσαπανίδου υποστήριξε πως «μόλις χθες (σ.σ. προχθές) μάθαμε ότι ο κ. Γεωργούλης βαρύνεται με μια τέτοια καταγγελία και σε 15 λεπτά απομακρύνθηκε από το κόμμα και την Ευρωομάδα», γνωστοποιώντας ταυτόχρονα ότι «ο Αλέξης Τσίπρας άμεσα έδωσε την εντολή να απομακρυνθεί από το κόμμα και την Ευρωομάδα».
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τον Ιούνιο 2022 είχε φτάσει σε εμάς μια φήμη και έγινε για τρεις μήνες μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2022 διερεύνηση σε δύο επίπεδα: Πρώτον, ζητήθηκε από τον κ. Γεωργούλη να δώσει εξηγήσεις και διέψευσε κατηγορηματικά τότε και μίλησε για συκοφαντίες. Δεύτερον, απευθυνθήκαμε στις αρμόδιες υπηρεσίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ζητήσαμε να μάθουμε αν υπάρχει καταγγελία και δεν βγήκε κάτι τότε» εξήγησε από μέρους της και πρόσθεσε: «Δεν μπορέσαμε να μάθουμε κάτι συγκεκριμένο. Δεν μπορούσαμε να απομακρύνουμε κάποιον για μια φήμη. Δεν υπήρχε τότε σε γνώση μας καταγγελία. Δεν υπήρχε τότε τίποτα για καταγγελία ούτε στην Ευρωβουλή ούτε στον Τύπο. Μόλις χθες μάθαμε για καταγγελία που πήγε στο Ευρωκοινοβούλιο και αντιδράσαμε ακαριαία σε 15 λεπτά». Ως προς τη στάση του πρώην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, η ίδια είπε ότι «ο κ. Γεωργούλης οφείλει να δώσει εξηγήσεις και στις χιλιάδες πολίτες που τον εμπιστεύτηκαν», διαμηνύοντας πως «πρέπει να επιστρέψει τη έδρα του στην Ευρωβουλή. Του έχουμε ζητήσει ήδη την έδρα του».

Κατά πληροφορίες, η εντολή της Κουμουνδούρου για διερεύνηση της υπόθεσης του Αλέξη Γεωργούλη εκπορεύθηκε από την ηγεσία του κόμματος προς τον επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Δημήτρη Παπαδημούλη με την κατεύθυνση της «μηδενικής ανοχής». Την ίδια χρονική περίοδο συνεργάτες της Ευρωομάδας του κόμματος φέρονται να αποτάθηκαν προς τις υπηρεσίες του Ευρωκοινοβουλίου αναζητώντας επιμέρους στοιχεία για τον πρώην Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, χωρίς, ωστόσο, να έχει περιέλθει εις γνώση της αξιωματικής αντιπολίτευσης τότε κάποια πληροφορία, σύμφωνα με την κ. Τσαπανίδου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης