Επίσημη ταξιδιωτική οδηγία προς τους Αμερικανούς ταξιδιώτες στην Ευρώπη, εξέδωσαν οι ΗΠΑ, μετά από τις πληροφορίες των τελευταίων ημερών ότι η αλ Κάιντα σχεδίαζε τρομοκρατικές επιθέσεις κατά της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Μεγάλης Βρετανίας, παρόμοιες με εκείνες στη Βομβάη το 2008

Η προειδοποίηση αφορά στο πρώτο επίπεδο ενημέρωσης για τα ταξίδια στο εξωτερικό, πριν την επίσημη και επιτακτική συμβουλή να αποφεύγονται οι μετακινήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το κανάλι Fox News, το οποίο επικαλείται αξιωματούχους των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, η οδηγία αφορά σε κορυφαίους ευρωπαϊκούς τουριστικούς προορισμούς καθώς και τα μεγαλύτερα αεροδρόμια και τους σιδηροδρομικούς σταθμούς στην Ευρώπη.


Η ταξιδιωτική οδηγία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο τρομοκράτες μπορεί να επιλέξουν να χρησιμοποιήσουν μία ποικιλία μέσων και όπλων και να χτυπήσουν τόσο δημόσιους όσο και ιδιωτικούς στόχους», αναφέρεται στην ταξιδιωτική οδηγία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Υπενθυμίζεται στους Αμερικανούς πολίτες οι τρομοκράτες μπορεί να επιτεθούν σε δημόσια μέσα μεταφοράς και άλλα τουριστικά μέρη. Οι πολίτες των ΗΠΑ πρέπει να λαμβάνουν κάθε προληπτικό μέτρο και να γνωρίζουν καλά τα μέρη που κινούνται», προστίθεται.

Σαν αποτέλεσμα αυτής της κίνησης, ο τουρισμός στην Ευρώπη μπορεί να επηρεαστεί αισθητά.

Διαβάστε επίσης:
Ταξιδιωτική οδηγία για όλη την Ευρώπη από τις ΗΠΑ; , 2 Οκτωβρίου 2010, 23:52

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης