Αποδίδοντας σπουδαίο ποδόσφαιρο στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός «συνέτριψε» με 4-0 τη Χέρτα Βερολίνου στο «Γ. Καραϊσκάκης» και προκρίθηκε στους «32» του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, σαν τρίτος στο δεύτερο όμιλο.

Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε έμοιαζε κοιμισμένη για ένα ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο ανέβασε την απόδοσή της και βρήκε τέσσερις φορές το δρόμο για τα δίχτυα του Ντρόμπνι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ντουντού στο 55’ άνοιξε το χορό των γκολ και στο 67’ ο Γκαλέτι με πέναλτι πέτυχε το 2-0. Τοροσίδης στο 88’ και Ντιόγο στο 90’ διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα.

Η Χέρτα μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και έφτασε τρεις φορές κοντά στο γκολ. Μόλις στο 2’ ο Νταρντάι έφτασε απέναντι από τον Νικοπολίδη, αλλά ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού απέκρουσε σωτήρια. Στο 9’ ο Έλληνας τερματοφύλακας αποσόβησε το σουτ του Σίσερος, ενώ στην επαναφορά στάθηκε τυχερός, καθώς ο Πάντελιτς σούταρε άουτ. Η καλή παρουσία του Νικοπολίδη συνεχίστηκε και στο 39’ μπλόκαρε νέο σουτ που επιχείρησε ο Ράφαελ.  

Για τον Ολυμπιακό, η πρώτη καλή στιγμή σημειώθηκε στο 5’ με τους Ντιόγο και Μπελούτσι να σουτάρουν διαδοχικά μέσα από τη μικρή περιοχή, αλλά οι παίκτες της Χέρτα απομάκρυναν πάνω στη γραμμή. Στο 18′ πάλι ο Μπελούτσι, μετά από ωραία ενέργεια, είχε σουτ από καλή θέση ψηλά άουτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο δεύτερο μέρος, ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε μεταμορφωμένος προς το καλύτερο. Στο 48’ ο Τζόρτζεβιτς εκτέλεσε φάουλ, αλλά δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Αυτό το πέτυχε ο Ντουντού στο 55’, στέλνοντας με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα του Ντρόμπνι. Στο 60’ ο Ντιόγο έχασε σημαντική ευκαιρία να σκοράρει, και στο 67’ το σουτ του Μπελούτσι πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Στο επόμενο λεπτό, ο Ολυμπιακός εδραίωσε τη νίκη του. Ο Ντουντού ανετράπη από τον Φον Μπέργκεν, ο Χάνσον έδωσε το πέναλτι. Ο Γκαλέτι πήρε φόρα και σημείωσε το 2-0, «σφραγίζοντας» τη νίκη και την πρόκριση των «ερυθρόλευκων».

Το παιχνίδι έκρυβε ένα εξαιρετικό τελείωμα για τους γηπεδούχους. Στο 88’ ο Τοροσίδης από κοντά ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0, ενώ στο 90’ ο Ντιόγο διαμόρφωσε το τελικό 4-0.

Κίτρινες κάρτες: Τζόρτζεβιτς, Ντιόγο, Πάντος – Κακά

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Ντομί, Α. Παπαδόπουλος, Ζεβλάκοφ, Πατσατζόγλου, Γκαλέτι (74’ Πάντος), Ντουντού, Ντιόγο, Μπελούτσι (84’ Κοβάσεβιτς), Τζόρτζεβιτς (60’ Λέτο).

Χέρτα Βερολίνο (Λουσιέν Φαβρ): Ντρόμπνι, Φον Μπέργκεν (68′ Ντομοβτσίσκι), Στάιν, Κακά, Φρίντριχ, Νίκου (86′ Λούσιο), Λούστενμπεργκερ, Σισέρο, Νταρντάι, Ράφαελ, Πάντελιτς (74′ Τσέρμιτι).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης