Διαμαρτυρία ενάντια στην κακοποίηση που υφίστανται τα ζώα σε κάθε γωνιά της ελληνικής επικράτειας πραγματοποίησαν σήμερα από τις 11:00 έως τις 14:00 έξω από τη Βουλή δεκάδες φιλοζωικά σωματεία και φιλόζωοι που ήρθαν από κάθε γωνιά της Ελλάδας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα ζώα.

Μετά τη σιωπηρή διαμαρτυρία ενάντια στις φόλες και στις κακοποιήσεις – που πραγματοποιήθηκε στις 26 Ιουνίου 2010 έξω από το δημαρχείο κάθε μεγάλης πόλης – αυτή ήταν η δεύτερη μαζική κινητοποίηση που είχε ως σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους κατοίκους αυτής της χώρας σχετικά με τα θέματα που αφορούν τα δικαιώματα και τη φροντίδα των ζώων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο με τους φιλόζωους που συγκεντρώθηκαν στο κέντρο μαζί με ζώα τους διαμαρτυρόμενοι ειρηνικά για την αναλγησία που δείχνουν οι αρμόδιοι φορείς (κεντρική εξουσία, δήμοι κ.ά.) απέναντι στα μαρτύρια που υφίστανται τα ζώα.

/bestof2010/October/041010/filozooi.flv

 

Ένας ακόμη στόχος και βασικό αίτημα των φιλοζωικών σωματείων είναι η αυστηροποίηση του νόμου 3170/2003 προκειμένου να προβλέπει ουσιαστικές ποινές για εκείνους που κακοποιούν τα ζώα, ώστε να λειτουργεί αποτρεπτικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

"Ασχοληθείτε σοβαρά με την κακοποίηση των ζώων"Η κτηνώδης συμπεριφορά κάποιων (δυστυχώς αρκετών) που θέλουν να λέγονται άνθρωποι, απέναντι στα απροστάτευτα ζώα, συμβαίνει σε κάθε περιοχή της Ελλάδας. Τα περιστατικά που καταγράφονται είναι καθημερινά δεκάδες.

Οι καταγγελίες, το φωτογραφικό υλικό, τα δημοσιεύματα – που καθημερινά φιλοξενεί και η zougla.gr – τα οποία παρουσιάστηκαν στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στα γραφεία της Ε.Σ.Η.Ε.Α. η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων, είναι αδιάψευστοι μάρτυρες της βαρβαρότητας και του δράματος.

Η Νατάσα Μπομπολάκη, πρόεδρος του φιλοζωικού συλλόγου Χανίων "Η προστασία των ζώων" δίνει τη δική της μάχη υπέρ των ζώων στην ΚρήτηΟι διοργανωτές την ονόμασαν η «Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ» και η «ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ: ΕΛΑΤΕ ΣΤΙΣ 32 ΤΟΥ ΜΗΝΟΣ» και δεν υπερβάλλουν καθόλου!

Στην κατάμεστη αίθουσα της Ε.Σ.Η.Ε.Α. πλήθος κόσμου (κυρίως γυναίκες) έφτασε για να παρακολουθήσει τα όσα είχαν να πουν εκείνοι που εθελοντικά (και βάζοντας λεφτά από την τσέπη τους) ασχολούνται συστηματικά με τα αδέσποτα και την φροντίδα τους.

Οι εκπρόσωποι της πολιτείας μετρημένοι στα δάχτυλα. Μετρημένοι στα δάχτυλα ήταν και οι διάσημοι που είχαν διαβεβαιώσει τους διοργανωτές ότι θα παραστούν. Διακρίναμε μόνο τον γνωστό για τα φιλοζωικά του αισθήματα συγγραφέα Νίκο Δήμου, την ηθοποιό Άννα Ανδριανού και τον Αντώνη Καφετζόπουλο με τη σύντροφο του Φαίη Κοκκινοπούλου, που συμμετέχουν συχνά σε τέτοιες δράσεις.
 

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης μεταδόθηκαν μηνύματα και διαβάστηκαν επιστολές υποστηριχτών του έργου των περίπου 100 φιλοζωικών σωματείων.

Παράλληλα στην οθόνη προβολής που είχε στηθεί εκεί οι παρευρισκόμενοι μπορούσαν να δουν κάποιες από τις εκατοντάδες καταγγελίες – σχετικά με κακοποιημένα ζώα – που έχει φέρει τη δημοσιότητα η zougla.gr η οποία συνεργάζεται ενεργά με δεκάδες φιλοζωικούς συλλόγους και ιδιωτές. 

Δείτε εδώ τι προτείνουν τα μέλη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Ζωοφιλικών Σωματείων προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των ζώων και για να γίνει η συνύπαρξη μας μαζί τους πράξη και όχι έγκλημα.

Μεταξύ των δηλώσεων που μεταδόθηκαν ήταν και αυτή του γνωστού ζωγράφου, Δημήτρη Μυταρά, ο οποίος είπε στον Σωτήρη Σκουλούδη, δημοσιογράφο της zougla.gr, ότι «τα ζώα έχουν αρετές που οι άνθρωποι έχουν χάσει».

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο:
 

 

Τα ευχολόγια που διαβάστηκαν εκ μέρους του υπουργού Δικαιοσύνης και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, σε έκαναν να μένεις άναυδος, αν όχι να σκας στα γέλια από τα νεύρα. Το κράτος ναι μεν υποστηρίζει τους ευαίσθητους φιλόζωους αλλά τελικά μόνο στα λόγια. Αυτό αποδεικνύεται από την καθημερινότητα.

Ο Αλέξανδρος Τζόρβας, τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού μίλησε στην κάμερα του zougla.gr και αναφέρθηκε στον τρικοκοσμικό τρόπο συμπεριφοράς των Ελλήνων απέναντι στα ζώα. Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο:
 

 

Οι βαρβαρότητες που υφίστανται τα ζώα από τους «πολιτισμένους» νεοέλληνες με το ένδοξο παρελθόν, είναι αμέτρητες. Η αδιαφορία της πολιτείας συγκλονιστική! Η Ελλάδα εκτίθεται στο εξωτερικό και κανείς δεν υπολογίζει ούτε το οικονομικό κόστος που έχει αυτού του είδους η δυσφήμηση. Δείτε εδώ τι είπαν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου οι εκπρόσωποι των φιλοζωικών σωματείων:

 

Δείτε εδώ τι δήλωσαν – διαδοχικά κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου –  ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας και ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Θανάσης Πλεύρης, ο νυν αντιδήμαρχος Καθαριότητας στο Δήμο Αθηναίων, Γιώργος Δημόπουλος και ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης:
 

 

Η συμμετοχή όλων σε αυτή την διαμαρτυρία δυστυχώς δεν ήταν μαζική και δεν έφταιγε το γεγονός ότι διοργανώθηκε μια καθημερινή ημέρα. Απέχουμε από αυτές και από άλλες αντίστοιχες διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες γιατί αδιαφορούμε. Θεωρούμε ότι δεν μας αφορά. Αυτό το έγκλημα συνεχίζει να μη μας αγγίζει…

Διαβάστε επίσης:

 «Η σύγχρονη ελληνική τραγωδία για τα ζώα στη χώρα μας»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης