Η τραγωδία στα Τέμπη φέρνει στο φως τις απίστευτες καταστάσεις που επικρατούσαν στα σταθμαρχεία με αλαζονικές συμπεριφορές υπαλλήλων, κόντρες, εκβιασμούς .

Το μπάχαλο που επικρατούσε οδηγούσε σε τραγικά λάθη που οδηγούσαν ακόμα και σε εκτροχιασμούς τρένων με τραυματισμούς. Όπως αυτό που έγινε στις 26 Απριλίου 2019 με τον εκτροχιασμό της αμαξοστοιχίας IC 55 .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ζούγκλα αποκαλύπτει το έγγραφο του προφυλακισμένου Επιθεωρητή προς τη Διεύθυνση Κυκλοφορίας που στάλθηκε στις 3 Ιανουαρίου 2023 και στο οποίο αναφέρεται στην κατάσταση που επικρατούσε στο Σ.Σ Παλαιοφαρσάλου

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα  το προσωπικό που απασχολείται στο Σ.Σ Παλαιοφαρσάλου εργάζεται πέραν του κανονικού ωραρίου όπου μερικές φορές φθάνει δύο και τρεις μέρες συνεχόμενα. Προς όλες τις παρατηρήσεις και επισημάνσεις από τον αρμόδιο προιστάμενο της ΔΚ/ΥΥΚΚΝΕ /Τ.Ε ΛΑΡ δεν έχει γίνει καμία συμμόρφωση μέχρι που δυστυχώς έχουν φθάσει ορισμένοι σε εκβιαστικές και αλαζονικές συμπεριφορές. Επισημαίνουμε ότι η σωματική και πνευματική κόπωση αδυνατεί τον κάθε εργαζόμενο να έχει τη σύνεση και την διαρκώς τετατεμένη προσοχή που χρειάζεται θέτοντας σε κίνδυνο την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των αμαξοστοιχιών .

Εξαιτίας όλων αυτών που αναφέρω  σας θυμίζω ότι στις 26.04.2019 στον Σ.Σ Παλαιοφαρσάλου εκτροχιάστηκε  η αμαξοστοχία I.C 55 με σοβαρούς τραυματισμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συμπληρωματική κατάθεση του σταθμάρχη Παλαιοφαρσάλου

Στις 5 Απριλίου  ο Κεντρικός Σταθμάρχης Λάρισας που το βράδυ της σύγκρουσης ήταν σταθμάρχης στο σταθμό των Παλαιοφαρσάλων  δίνει  συμπληρωματική κατάθεση στον Εφέτη Ανακριτή αποκαλύπτοντας σύμφωνα  με τους ισχυρισμούς του ότι ο Βασίλης Σαμαράς έκανε βάρδια μόνος του ενώ ήταν σε μαθητεία   δίνοντας επιπλέον και το όνομα αυτού  που τον έβαλε .

Γ.Ζήντρος : Την 02-01-2023 ενώ ταξίδευα με το τρένο για τον Παλαιοφάρσαλο για να αναλάβω υπηρεσία, ταυτόχρονα ταξίδευε στο ίδιο τρένο και ο Βασίλειος Σαμαράς, ο οποίος τότε ήταν ακόμη μαθητευόμενος-χωρίς πιστοποίηση και ο οποίος μου ανέφερε ότι μετέβαινε στην Καλαμπάκα για μαθητεία. Τον ρώτησα ποιος θα ήταν εκείνη την ημέρα εκπαιδευτής του και μου απάντησε ότι μάλλον θα είναι ο Πίτσας (Σταθμάρχης). Όταν έφτασα και ανέλαβα υπηρεσία στον Παλαιοφάρσαλο, περί ώρα 11:00 επικοινώνησα τηλεφωνικά με τον Πίτσα, διότι δεν τον είχα δει μέχρι εκείνη την ώρα να περνάει από το δικό μου σταθμό και να μεταβαίνει στην Καλαμπάκα, και τον ρώτησα που βρίσκεται και αυτός μου απάντησε ότι αυτός είναι στο Βόλο ,στο σπίτι του και ότι ο Σαμαράς είναι μόνος του υπηρεσία εκείνη την ώρα στην Καλαμπάκα. Τότε εγώ τον ρώτησα πως είναι δυνατόν να αφήσατε μόνο του τον Σαμαρά στο Σταθμό της Καλαμπάκας. Αυτό το ρώτησα στον Πίτσα διότι ο Πίτσας, εκτός από Σταθμάρχης , είναι επιπρόσθετα και γραμματέας του κ. Νικολάου και με αυτή την ιδιότητά του παραλαμβάνει το πρόγραμμα από τον Κ. Νικολάου και το διανέμει σε όλους τους σταθμούς. Τότε ο Πίτσας μου απάντησε ότι ο Σαμαράς αφέθηκε μόνος του στην Καλαμπάκα κατόπιν εντολής του κ.Νικολάου. Αμέσως μετά εγώ, θορυβημένος, τηλεφώνησα στον Βελαώρα Βασίλη, Προϊστάμενο στον ΟΣΕ στην Αθήνα και του γνωστοποίησα τα ανωτέρω και αυτός μου έδωσε εντολή να τηλεφωνήσω στον Διευθυντή Κυκλοφορίας του ΟΣΕ , τον κ. Χρυσάγη Κωνσταντίνο και να του τα αναφέρω.

Οπότε έγω τηλεφώνησα στον Χρυσάγη και αφού τον ενημέρωσα, αυτός με παρέπεμψε στον Τσατσαλίδη Ιωάννη, Προϊστάμενο ΤΡΙΔΥΚ , τον οποίο και τηλεφώνησα και ενημέρωσα για τα ανωτέρω. Αργότερα έμαθα , ότι ο Τσατσαλίδης τηλεφώνησε αμέσως στον Νικολάου και του έδωσε εντολή να πάει επειγόντως στην Καλαμπάκα για να αναλάβει ως Σταθμάρχης , όπως και έγινε. Περί ώρα 12:05 μου τηλεφώνησε ο Νικολάου από το σταθμό της Καλαμπάκας όπου είχε μεταβεί εσπευσμένα και μου είπε «έμαθα ότι με έψαχνες. Θα δεις τώρα τι θα πάθεις».

Η απάντηση του Επιθεωρητή «Λέει ψέματα»

Ο προφυλακισμένος Επιθεωρητής πληροφορήθηκε τους ισχυρισμούς του Γιώργου Ζήντρου ότι τοποθέτησε στον Σαμαρά μόνο του σε βάρδια ενώ ήταν σε μαθητεία  και απαντά ότι όλα είναι ψέματα :

«2 Ιανουαρίου είχα προγραμματίσει να εργαστώ στην σταθμό Καλαμπάκας. Βρισκόμουν στο κτίριο του σταθμού με συνεργείο του Δήμου, λόγω εργασιών (διάβρωση κτιρίου) εις γνώση του Δ/ντη Κυκλοφορίας. Ήμουν κανονικά σε ανοιχτή επικοινωνία με τον Δντη λόγω του προβλήματος του σταθμού και είχα όλη την εποπτεία. Ο Ζήντρος είχε την εντύπωση ότι έλειπα. Του τηλεφώνησα γιατί κατάλαβα ότι ανησύχησε. Όλα αυτά που ισχυρίζεται είναι ψευδή.»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης