Έγινε και αυτό. Μία ομάδα Ρομά εισέβαλε στις 23 Μαρτίου στην φυλασσόμενη περιοχή των Φυλακών Τίρυνθας και αφού πρώτα έκοψε, στη συνέχεια μετέφερε τα καλώδια που τροφοδοτούσαν με ρεύμα την δεξαμενή νερού της σωφρονιστικής εγκατάστασης.

Και ενώ τα καλώδια έχουν πλέον ζυγιστεί και πωληθεί στους κλεπταποδόχους με τα αντίστοιχα χυτήρια, οι φυλακές έχουν μείνει χωρίς νερό αφού οι σχετικές υποδομές υπολειτουργούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περιέργως το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη που έχει την ευθύνη φύλαξης της περιοχής αυτής, τηρεί σιωπή ασυρμάτου παρότι λαλίστατο όσον αφορά άλλες υποθέσεις. Ο ίδιος ο κ. Θεοδωρικάκος ο οποίος εσχάτως ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με αναρτήσεις στα social media επίσης σιωπά.

Η “Ζούγκλα” ήρθε σε επαφή με την γραμματεία της διευθύντριας των φυλακών Ευαγγελίας Κατερίνης, όπου αποποιήθηκε πάσης ευθύνης παραπέμποντας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Αν οι σπείρες των Ρομά επιτίθενται τώρα και κατακλέβουν εκτός από τις εγκαταστάσεις του ΟΣΕ και τις υποδομές των φυλακών, τότε το πράγμα γίνεται πολύ σοβαρό. Την επόμενη φορά ενδεχομένως οι κρατούμενοι θα χρησιμοποιηθούν για την δωρεάν μεταφορά των κλοπιμαίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 30 Μαρτίου, η Ένωση  Υπαλλήλων Αγροτικού Σωφρονιστικού Καταστήματος Τίρυνθας εξέδωσε ανακοίνωση εν είδη πολεμικού ανακοινωθέντος δια του οποίου διαψεύδεται ως παντελώς αναληθής η είδηση περί της κλοπής.

Οι συνδικαλιστές αναφέρουν πώς η κλοπή (προσοχή) δεν σημειώθηκε εντός του φυλασσόμενου χώρου των εγκαταστάσεων αλλά 20 μέτρα από αυτόν. Η διάψευση δηλαδή αφορά τον κατά 20 μέτρα χωροταξικό εντοπισμό του συμβάντος και όχι στο ίδιο το συμβάν.

Όλα γίνονται για την αποποίηση ευθυνών οι οποίες βέβαια βαρύνουν το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και όχι το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Τα δύο Υπουργεία διεκδικούν δηλαδή την ίδια ανευθυνότητα. Θου φυλακή τω στόματι μου .

Δείτε την ανακοίνωση (επί λέξει)  των σωφρονιστικών υπαλλήλων όπως αυτή δημοσιεύθηκε από τις «Αργολικές Ειδήσεις»

«Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Υπαλλήλων του Αγροτικού Σωφρονιστικού Καταστήματος Τίρυνθας για αναληθές δημοσίευμα που αφορά κλοπή καλωδίου. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Πρόσφατα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι εκλάπηκε καλώδιο από τον φυλασσόμενο χώρο του Α.Σ.Κ. Τίρυνθας καλώδιο παροχής ρεύματος σε πομώνα. Αλήθεια,

-ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΠΟΥ ΑΠΟΣΚΟΠΕΙ; 

-ΠΟΙΟ ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ; 

-ΜΕ ΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ; 

γιατί είναι παντελώς αναληθές. 

Η εν λόγω κλοπή του καλωδίου έγινε εκτός του χώρου ευθύνης του Α.Σ.Κ. Τίρυνθας από κολώνα ηλεκτροδότησης που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 20 μέτρων και παρόλα αυτά η Διεύθυνση του Καταστήματος ενημέρωσε άμεσα όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες που επιλήφθηκαν του θέματος. Επίσης ουδέποτε οι έμειναν έμειναν χωρίς νερό. 

Πριν γραφεί το οτιδήποτε από τον οποιονδήποτε, καλό είναι πρώτα να διασταυρώνεται γιατί δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις με συνέπεια να θίγεται το έργο που επιτελείται τόσο από την διοίκηση όσο και από το προσωπικό του Καταστήματος.”

Ο Πρόεδρος 

Δημήτριος Χατζηκυριακίδης

Ο Γενικός Γραμματέας 

Νικόλαος  Μαστοράκος»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης