Εκτός έδρας αγωνίζονται σήμερα ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής της Euroleague.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα βρουν στον δρόμο τους, στις 20:00 (Novasports 4HD) τη Ζαλγκίρις, στο Κάουνας, ομάδα που αυτή τη στιγμή βρίσκεται… οριακά εκτός οκτάδας, και γι’ αυτό θα τα δώσει όλα στις τελευταίες αγωνιστικές της κανονικής περιόδου με στόχο την πρόκριση στα πλέι οφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ολυμπιακός, μάλιστα, αν καταφέρει να «δραπετεύσει» με το «διπλό» από τη Zalgirio Arena, τότε θα γίνει η πρώτη ομάδα που θα εξασφαλίσει την παρουσία της στα φετινά πλέι οφ.

Κάτι που θα πετύχει, στο ίδιο γήπεδο, όπου οι παίκτες του Μπαρτζώκα ευελπιστούν να επιστρέψουν για το φάιναλ φορ της διοργάνωσης τον Μάιο. Οι «πράσινοι» αγωνίζονται στο “Astroballe” με αντίπαλο την προτελευταία του βαθμολογικού πίνακα, Βιλερμπάν.

Έξι στροφές πριν την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου στη Euroleague, ο Ολυμπιακός θα μεταβεί στη Λιθουανία, ως πρώτος στη βαθμολογία, με 20 νίκες – 8 ήττες. Η ομάδα του Πειραιά προέρχεται από δύο νίκες στη «διαβολοβδομάδα» που προηγήθηκε επί των Μπαρτσελόνα (77-70) και Μπάγερν Μονάχου (102-74) και στο Κάουνας θα διεκδικήσει μία τρίτη διαδοχική νίκη. Είχε προηγηθεί η ήττα της από την Αρμάνι (83-62), στο Μιλάνο, για την 26η αγωνιστική. Η ομάδα του Πειραιά έδειξε πως άφησε πίσω την κούραση από το φάιναλ-8 του Κυπέλλου Ελλάδας, με τους παίκτες του Μπαρτζώκα να κάνουν ρεκόρ τριπόντων στη διοργάνωση (19/30 τρίποντα), αλλά και νικών, καθώς έφτασαν τις 20, που είναι οι περισσότερες με το ισχύον σύστημα διεξαγωγής της Euroleague.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ολυμπιακός σημειώνει 9,5 περισσότερους πόντους μέσο όρο ανά αγώνα εν συγκρίσει με την αντίπαλό του. Συγκεκριμένα, η Ζαλγκίρις έχει μέσο όρο παραγωγικότητας τους 75,5 πόντους, την ώρα που οι παίκτες του Μπαρτζώκα σημειώνουν 85 πόντους μ.ο. ανά αγώνα. Ως προς τους πόντους που δέχουνται οι δύο ομάδες, η Ζαλγκίρις βρίσκεται στους 77,6 πόντους μέσο όρο, με τον Ολυμπιακό στους 75,8. Οι Λιθουανοί, πάντως δεν έχουν διάθεση να… παραδοθούν άνευ όρων. Μετρούν πέντε νίκες στα τελευταία έξι εντός έδρας παιχνίδια τους στη Euroleague, και καθώς είναι 9οι στη βαθμολογία, αντιμετωπίζουν πλέον κάθε αγώνα ως… τελικό, στην προσπάθεια για παρουσία στα πλέι οφ.

To ματς των… απογοητευμένων διεξάγεται στο “Astroballe” ανάμεσα στη Βιλερμπάν και τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» μετρούν μία περισσότερη νίκη από τη γαλλική ομάδα που είναι προτελευταία στον βαθμολογικό πίνακα. Συγκεκριμένα, ο Παναθηναϊκός μετρά 9 νίκες – 19 ήττες, ενώ η Βιλερμπάν 8 νίκες – 20 ήττες. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Χρήστος Σερέλης πανηγύρισε την πρώτη νίκη του στη Euroleague με τον Παναθηναϊκό απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, την προηγούμενη εβδομάδα (75-66) στο ΟΑΚΑ. Ο Έλληνας προπονητής θα ζητήσει από τους παίκτες του να τα δώσουν όλα για τη 10η νίκη στην Ευρώπη. Παράλληλα, ο Σερέλης και οι παίκτες του θα έχουν στο… μυαλό τους και το ματς με τον Ολυμπιακό, στο ΟΑΚΑ, που είναι προγραμματισμένο για την ερχόμενη Κυριακή (19/3, 19:30), στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Basket League.

EUROLEAGUE

Το αποψινό πρόγραμμα:

19:30 Εφές-Παρτιζάν Novasports Prime

20:00 Ζαλγκίρις Κάουνας-Ολυμπιακός Novasports 4HD

20:00 Μονακό-Βίρτους Μπολόνια Novasports Start

21:05 Μακάμπι Τελ Αβίβ-Μπασκόνια Novasports 3HD

21:30 Βαλένθια-Φενέρμπαχτσε Novasports 2HD

21:45 Ρεάλ Μαδρίτης-Αρμάνι Μιλάνο Novasports 5HD

22:00 Βιλερμπάν-Παναθηναϊκός Novasports Prime

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης