Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Lamborghini πραγματοποίησε πρόσφατα μια ειδική εκδήλωση ιδιοκτητών στο Suzuka Circuit στην Ιαπωνία, για να γιορτάσει την 60η επέτειο της μάρκας. Η συμμετοχή ήταν τόσο μεγάλη που καταρρίφθηκε το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για τη «μεγαλύτερη παρέλαση οχημάτων Lamborghini».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εκδήλωση προσέλκυσε τουλάχιστον 251 Lamborghini που χρονολογούνται από το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής την 350 GT, μέχρι την Countach LPI 800-4. Φυσικά μοντέλα έφερε μαζί της και η ίδια η Lamborghini, συμπεριλαμβανομένων των 350 GT, Islero και Countach.

«Το 2023 σηματοδοτεί την 60η επέτειο από την ίδρυση της Lamborghini», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Lamborghini, Stephan Winkelmann. «Το γεγονός ότι τόσες πολλές Lamborghini, από τα τρέχοντα μοντέλα μέχρι τα κλασικά, συγκεντρώθηκαν στο διεθνούς φήμης Suzuka Circuit είναι απόδειξη ότι η μάρκα μας έχει αγγίξει τα συναισθήματα πολλών ανθρώπων εδώ στην Ιαπωνία κατά τη μακρόχρονη ιστορία της και εξακολουθεί να εκτιμάται μέχρι σήμερα. Είναι επίσης απέραντη χαρά να παρακολουθώ αυτή την ιδιαίτερη στιγμή της απόκτησης του Παγκόσμιου Ρεκόρ Γκίνες κατά τη διάρκεια μιας σημαντικής χρονιάς όπως αυτή».

Η Lamborghini έφερε επίσης μαζί το ιδιαίτερο, εκτός δρόμου Huracan Sterrato, παρουσιάζοντας ένα μοντέλο φινιρισμένο σε λευκό χρώμα με κόκκινες και μαύρες πινελιές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η φετινή χρονιά δεν είναι απλώς μια σημαντική χρονιά για τη μάρκα, επειδή διανύει τώρα το 60ό έτος της λειτουργίας της, αλλά επειδή αργότερα φέτος, θα παρουσιαστεί ο πολυαναμενόμενος υβριδικός διάδοχος της Aventador. Η ανανεωμένη σχεδίαση του νέου μοντέλου έχει ήδη διαρρεύσει και οι τρέχουσες αναφορές δείχνουν ότι θα διαθέτει έναν ατμοσφαιρικό V12 (άγνωστος ο κυβισμός) σε συνδυασμό με τουλάχιστον ένα ηλεκτρικό μότερ.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης