Ρεπορτάζ: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

Συγκλονισμένη είναι η Ελλάδα από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης στα Τέμπη. Mία τραγωδία που έχει κόψει μέχρι στιγμής το νήμα της ζωής σε 57 συνανθρώπους μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας μηχανοδηγός μάς γυρίζει 26 χρόνια πίσω, όταν το τρένο του βρέθηκε να… αιωρείται σε γκρεμό.

Το εν λόγω σιδηροδρομικό ατύχημα σημειώθηκε στις 20 Δεκεμβρίου του 1997, δύο χιλιόμετρα πριν το Λιανοκλάδι.

Ενώ το τρένο, στο οποίο ήταν μηχανοδηγός ο Αριστείδης Κωσταρέλος, εκτελούσε το δρομολόγιο «Αθήνα-Θεσσαλονίκη», στη γραμμή, που εκινείτο η αμαξοστοιχία του με 165 επιβάτες, έπεσε ένας μεγάλος βράχος, μετά από κατολισθήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χάρη στις σωτήριες ενέργειες του κ. Κωσταρέλου, ευτυχώς, τότε δεν είχαν υπάρξει θύματα, με τον Τύπο της εποχής να εξάρει τη ψυχραιμία που επέδειξε ο -συνταξιούχος σήμερα- μηχανοδηγός.

Ρεπορτάζ της εποχής για το ατύχημα στην αμαξοστοιχία που ήταν μηχανοδηγός ο κ. Κωσταρέλος:

 

Ο Αριστείδης Κωσταρέλος, σε αποκλειστικές του δηλώσεις στo zougla.gr αναφέρθηκε στο τραγικό συμβάν στα Τέμπη, ενώ θυμήθηκε και το σιδηροδρομικό ατύχημα που βίωσε ο ίδιος πριν από 26 χρόνια.

Παράλληλα μας μίλησε και για τα συστήματα ασφαλείας, τα οποία από τη δική του εποχή μέχρι και σήμερα παραμένουν… διακοσμητικά στα τρένα.

Ο Αριστείδης Κωσταρέλος

«Πρόκειται για ένα δυστύχημα που έγινε από ανθρώπινο λάθος και το οποίο θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν υπήρχε συνεννόηση ανάμεσα στον μηχανοδηγό και τον σταθμάρχη» ανέφερε μεταξύ άλλων για την τραγωδία στη Λάρισα.

«Εδώ και 20 χρόνια στα τρένα διάφορα συστήματα ασφαλείας τα οποία ποτέ δεν λειτούργησαν» αποκαλύπτει ο κ. Κωσταρέλος στην ιστοσελίδα μας, προσθέτοντας ότι «υπήρχαν μόνο για να τα βλέπουμε, δεν λειτούργησαν ποτέ».

Oι δηλώσεις του κ. Κωσταρέλου στο zougla.gr:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης