Σε ένα παιχνίδι με απίθανες ανατροπές, ο Ολυμπιακός ήρθε ισόπαλος 10-10 με τη Ραντνίτσκι στη Σερβία, για την 8η αγωνιστική του Champions League ανδρών στην υδατοσφαίριση.

Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν 8-4 στο ημίχρονο, αλλά υπέστησαν ολικό μπλακ-άουτ στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης, όπου έμειναν χωρίς γκολ για 15 λεπτά και δέχθηκαν έξι αναπάντητα γκολ από δύο παίκτες (Ουκρόπινα και Λούκιτς). Βρήκαν όμως τα ψυχικά αποθέματα στο φινάλε και ισοφάρισαν με γκολ του Φιλίποβιτς, επτά δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, αποφεύγοντας τουλάχιστον να φύγουν για δεύτερη σερί χρονιά ηττημένοι από τo Κραγκούγεβατς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε κάθε περίπτωση, η ισοπαλία αυτή ρίχνει τους πρωταθλητές Ελλάδας από την κορυφή του Α΄ ομίλου, ενώ ταυτόχρονα είναι κακό αποτέλεσμα και για τη Βουλιαγμένη, που μονομαχεί με τους Σέρβους για την προνομιούχο τέταρτη θέση.

Σημειώνεται ότι οι δύο ελληνικές ομάδες θα “διασταυρώσουν τα ξίφη τους” την επόμενη αγωνιστική, την 1η Μαρτίου.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Ουκρόπινα (σε επίθεση με δύο παίκτες παραπάνω), αλλά πολύ σύντομα ο Ολυμπιακός πήρε τα ηνία, σκοράροντας πέντε φορές μέσα σε διάστημα 4,5 λεπτών, τις δύο εκ των οποίων “χτυπώντας” στην κόντρα με Παπαναστασίου και Φουντούλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρώτο οκτάλεπτο ολοκληρώθηκε 5-2 και στο ξεκίνημα του δεύτερου ο Μπούσλιε ανέβασε ακόμη περισσότερο τη διαφορά, όμως η Ραντνίτσκι μείωσε σε 6-4 με τον Λούκιτς, αφού προηγουμένως οι διαιτητές δεν καταλόγισαν οφθαλμοφανές πέναλτι υπέρ του Παπαναστασίου.

Ο Γενηδουνιάς με καταπληκτική λόμπα μπροστά σε τρεις παίκτες απάντησε και στο φινάλε του ημιχρόνου ο Μπίγιατς έκανε μεγάλη απόκρουση σε σουτ του Γιάνκοβιτς και κατευθείας έβγαλε μακρινή πάσα αιφνιδιασμού στον Παπαναστασίου, ο οποίος “έγραψε” το 8-4.

Στην τρίτη περίοδο οι “ερυθρόλευκοι” δεν μπήκαν συγκεντρωμένοι και ο Ουκρόπινα με δύο διαδοχικά γκολ ξανάβαλε τη σερβική ομάδα στο παιχνίδι (παρότι ενδιάμεσα ο Μπίγιατς απέκρουσε πέναλτι του Στανόγεβιτς). Αφότου έχασε δύο επιθέσεις με παίκτη παραπάνω, ο Ολυμπιακός είδε τον Λούκιτς να μειώνει στο γκολ (8-7) και έκλεισει “άσφαιρος” το οκτάλεπτο.

Το ματς από το… πουθενά έγινε ντέρμπι, ο Λαζάρ Ντομποζάνοφ έμοιαζε ξαφνικά ανίκητος στη σερβική εστία και οι παίκτες του Ιγκόρ Μιλάνοβιτς είχαν 0/7 με παίκτη παραπάνω! Μοιραία, η Ραντνίτσκι ισοφάρισε με τον Λούκιτς και πήρε προβάδισμα 9-8 με τον Ουκρόπινα, 2,5 λεπτά πριν τη λήξη.

Ξανά ο Λούκιτς φάνηκε να “κλειδώνει” τη νίκη της ομάδας του, 1΄17΄΄ πριν το τέλος, αλλά έστω και στο φινάλε ο Ολυμπιακός έδειξε ασυμβίβστος με την ήττα. Ο Μουρίκης με γκολ από τα 2μ. μείωσε, η άμυνα βγήκε και, μετά το τάιμ άουτ του Μιλάνοβιτς και με τον Μπίγιατς να προωθείται στην επίθεση, ο Φιλίποβιτς σκόραρε στα επτά δευτερόλεπτα πριν τη λήξη και διέσωσε το βαθμό.

Τα οκτάλεπτα: 2-5, 2-3, 3-0, 3-2

Διαιτητές: Μπουτς (Ισπανία), Ομε (Γερμανία)

Οι συνθέσεις:

ΡΑΝΤΙΝΤΣΚΙ (Ούρος Στεφάνοβιτς): Ντομποζάνοφ, Μπράνκοβιτς 1, Στανόγεβιτς, Γιάνκοβιτς, Τσουκ, Κόιτς, Ουκρόπινα 4, Ποζνάνοβιτς, Πλιέβανισιτς, Αντιτς, Λούκιτς 4, Βρλιτς 1, Τοντορόφσκι

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ιγκόρ Μιλάνοβιτς): Μπίγιατς, Γκίλλας, Βάμος, Γενηδουνιάς 2, Φουντούλης 2, Γραμματικός, Δερβίσης, Μπούσλιε 1, Μουρίκης 2, Φιλίποβιτς 1, Κολόμβος, Παπαναστασίου 2, Ζερδεβάς

Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής στη φάση των ομίλων του Champions League υδατοσφαίρισης ανδρών:

Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 18/2

Ραντνίτσκι (Σερβία)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 10-10

Προ Ρέκο (Ιταλία)-Ντιναμό Τιφλίδας (Γεωργία) 20-5

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ-Ανόβερο (Γερμανία) 10-9

Μπαρτσελονέτα (Ισπανία)-Γιάντραν Σπλιτ (Κροατία) 8-6

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 8 αγώνες)

Προ Ρέκο 21

Μπαρτσελονέτα 21

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 19

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ 13

Ραντνίτσκι 9

Γιάντραν Σπλιτ 7

Ανόβερο 3

Ντιναμό Τιφλίδας 0

Β΄ ΟΜΙΛΟΣ

=========

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/2

Γιουγκ Ντουμπρόβνικ (Κροατία)-Σπαντάου (Γερμανία) 11-13

Νόβι Μπέογκραντ (Σερβία)-Σαμπαντέλ (Ισπανία) 16-11

Μπρέσια (Ιταλία)-Μαρσέιγ (Γαλλία) 15-13

Φερεντσβάρος (Ουγγαρία)-Ορβοσι (Ουγγαρία) 12-11

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 8 αγώνες)

Μπρέσια 21

Νόβι Μπέογκραντ 19

Φερεντσβάρος 18

Γιουγκ Ντουμπρόβνικ 11

Σπαντάου Βερολίνου 8

Ορβοσι 6

Σαμπαντέλ 4

Μαρσέιγ 4

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης