Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα δήλωσε ότι ο πόλεμος στο Αφγανιστάν «είναι πολύ πιο σκληρός από αυτόν στο Ιράκ» αλλά διαβεβαίωσε ότι η στρατηγική του, που προβλέπει την ενίσχυση των δυνάμεων που βρίσκονται στα πεδία των μαχών, δεν μπορεί να αποτύχει.

Ο Ομπάμα, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Rolling Stone, εκτίμησε ότι οι προσπάθειες που καταβάλλει για τη βελτίωση της κατάστασης στο Αφγανιστάν θα αποφέρουν καρπούς και επισήμανε ότι ήδη επιτυγχάνεται πρόοδος, δημιουργώντας μία ζώνη ασφαλείας στην Κανταχάρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο παραδέχτηκε ότι η κατάσταση στην περιοχή δεν έχει βελτιωθεί τόσο ώστε να μπορεί κάποιος να πει ότι η πολιτική του απέδωσε, όπως οι αντίστοιχες επιχειρήσεις στη Μοσούλη και στη Φαλούτζα, στο Ιράκ.

Αναφερόμενος στην επαναχάραξη της ενεργειακής πολιτικής των ΗΠΑ, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι θα είναι μία από τις προτεραιότητές του τον επόμενο χρόνο και ίσως η σχετική νομοθετική διαδικασία γίνει σταδιακά και όχι με ένα και μόνο νομοσχέδιο.

Ο Ομπάμα εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι δεν έχει επιτευχθεί πρόοδος στη μάχη για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, αφότου ανέλαβε την προεδρία, και απέδωσε το γεγονός αυτό στα προβλήματα της οικονομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης