Διαδήλωση κατά του Αλέξη Κούγια πραγματοποίησαν το απόγευμα 500 άτομα έξω από το στάδιο της Παναχαϊκής, στην Πάτρα, ενώ άγνωστοι απείλησαν και τον ίδιο, την ώρα που πήγαινε σε προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου.

Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα για την υπόθεση του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, έσπασαν την πόρτα γηπέδου και εισέβαλαν στο Παμπελοποννησιακό, ενώ η Αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων, πριν κατορθώσει να τους απωθήσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χθες, είχε ανακοινωθεί η εξαγορά του 50% των μετοχών της ΠΑΕ Παναχαϊκής από τον κ. Κούγια και η τοποθέτησή του στη θέση του αντιπροέδρου της ομάδας. 

Το χρονικό των γεγονότων

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 4:30 το απόγευμα, όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, το αυτοκίνητο του κ. Κούγια, το οποίο συνοδευόταν από άλλα δύο αυτοκίνητα, σταματάει σε ένα φανάρι λίγο πριν από το γήπεδο της Παναχαϊκής, όπου θα γινόταν η συνέντευξη Τύπου.

Μπροστά από τα αυτοκίνητα βρισκόταν ένας ποδηλάτης. Σύντομα όμως έμελε να αποδειχθεί ότι επρόκειτο περί… ενέδρας, αφού, όταν άναψε το πράσινο, ο ποδηλάτης παρέμεινε στη θέση του, εμποδίζοντας τα αυτοκίνητα να ξεκινήσουν.

Τότε, 4-5 μηχανάκια πλεύρισαν το αυτοκίνητο του κ. Κούγια και οι οδηγοί με προκλητικές εκφράσεις τον καλούσαν να βγει έξω από το αυτοκίνητο και να… φύγει από την Πάτρα.

Ο οδηγός έκανε επειγόντως αναστροφή και κατάφερε να ξεφύγει, οδηγώντας προς την αντίθετη κατεύθυνση…

Εν τω μεταξύ, τα περίπου 100 άτομα, που είχαν συγκεντρωθεί στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων στην Πάτρα, όταν έφτασαν στο Παμπελοποννησιακό είχαν γίνει σχεδόν 500, άναψαν φωτιές σε κάδους, έστησαν οδοφράγματα και κραύγαζαν συνθήματα για το ρόλο του γνωστού ποινικολόγου στην υπόθεση του 15χρονου Αλέξη.

Οι διαδηλωτές έσπασαν τη θύρα 1 και εισέβαλλαν στο γήπεδο, κραυγάζοντας συνθήματα κατά του κ. Κούγια. Εκεί, άρχισε πετροπόλεμος με την Αστυνομία, ενώ έγινε και χρήση δακρυγόνων, προκειμένου να εμποδιστούν οι οπαδοί να εισέλθουν στο χώρο, όπου γινόταν η συνέντευξη Τύπου. Παράλληλα, έφτασαν και δύο διμοιρίες, για να ενισχύσουν τις υπάρχουσες αστυνομικές δυνάμεις.

Τελικά, οι ταραξίες απωθήθηκαν από την Αστυνομία, χωρίς να σημειωθούν συγκρούσεις σώμα με σώμα, όχι όμως πριν αυτοί προκαλέσουν αρκετές υλικές καταστροφές.

Μισή ώρα αργότερα, στις 17:00, ο Αλέξης Κούγιας και η συνοδεία του κατόρθωσαν να εισέλθουν στο γήπεδο, όπου βρίσκονταν ήδη πολλοί αστυνομικοί με πολιτικά, μεταξύ των οποίων και ανώτεροι αξιωματικοί.

Η συνέντευξη Τύπου ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα, ενώ σε ερώτηση σχετικά με το θάνατο του 15χρονου, ο συνήγορος υπεράσπισης του ειδικού φρουρού έκανε λόγο για εξοστρακισμό της σφαίρας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης