Αρνητικός ήταν ο αντίκτυπος της απόφασης του Ισραήλ να μην συμφωνήσει στην επέκταση του δεκάμηνου μορατόριουμ τω εβραϊκών εποικισμών στη Δυτική Όχθη και την Ιερουσαλήμ, το οποίο έληξε τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Φίλιπ Κρόουλι, δήλωσε: «Θα έχουμε περαιτέρω συνομιλίες με χώρες-κλειδιά τις προσεχείς ημέρες και ελπίζουμε ότι ο Αραβικός Σύνδεσμος στη σύνοδό του θα αναφερθεί σαφώς στην υποστήριξη της ειρηνευτικής διαδικασίας» και χαιρέτισε την «αυτοσυγκράτηση», που επέδειξε ο Παλαιστίνιος πρόεδρος, Μαχμούντ Αμπάς, μετά την εκπνοή του ισραηλινού μορατόριουμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Μ. Βρετανίας, Ουίλιαμ Χέιγκ, δήλωσε «εξαιρετικά απογοητευμένος» για την εκπνοή και μη ανανέωση του μορατόριουμ παγώματος των εποικισμών.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία δια στόματος της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Άστον, εξέφρασε την λύπη της για την αποτυχία του Ισραήλ να επανεκκινήσει την κατασκευή «παρανόμων» οικισμών στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, η οποία αποτελεί «ένα εμπόδιο στην ειρήνη και απειλεί να κάνουν την λύση των δύο κρατών αδύνατη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης