Με τη λήψη καταθέσεων από τους θεματοθέτες των Κυβερνητικών Εξετάσεων συνεχίζονται σήμερα οι έρευνες της αστυνομίας για την πολύκροτη υπόθεση της διαρροής του θέματος της έκθεσης των Αγγλικών στις εξετάσεις για πρόσληψη υπαλλήλων στη Δημόσια Υπηρεσία.

Η αστυνομία αναμένει την ολοκλήρωση του φακέλου των ερευνών, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν μπορεί να στοιχειοθετηθεί η διάπραξη ποινικού αδικήματος. Η διαρροή αποκαλύφθηκε όταν υποψήφιος στη Λεμεσό ανέφερε στην επιτηρήτρια, λίγο προτού μπει στην αίθουσα για την εξέταση, ότι συνυποψήφιά του τού είχε αποκαλύψει ποιο θα ήταν το θέμα της έκθεσης. Όταν η επιτηρήτρια μοίρασε τα δοκίμια, επιβεβαιώθηκε ότι αυτό ήταν το θέμα, οπότε κλήθηκε η αστυνομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήδη έχουν ανακριθεί τόσο οι δύο υποψήφιοι, επιτηρητές και άλλοι οι οποίοι παρακάθισαν στις εξετάσεις, τόσο στη Λεμεσό όσο και στη Λευκωσία. Και αυτό γιατί η υποψήφια που φέρεται να μίλησε για το θέμα της έκθεσης προέβαλε στην κατάθεσή της τον ισχυρισμό ότι στενό συγγενικό της πρόσωπο, το οποίο έδινε τις ίδιες εξετάσεις στη Λευκωσία, είχε προλάβει να την ενημερώσει τηλεφωνικώς, αφού το θέμα συζητήθηκε, όπως της είπε, στο κυλικείο στη διάρκεια του διαλείμματος των εξετάσεων.

Η αστυνομία ερευνά κατά πόσο η διαρροή του θέματος είχε γίνει εκ των προτέρων ή την τελευταία στιγμή πριν από την εξέταση και κατά πόσο αυτή η διαρροή μπορεί να στοιχειοθετήσει τη διάπραξη οποιουδήποτε ποινικού αδικήματος από οποιοδήποτε πρόσωπο.

Το περιστατικό διερευνάται και σε επίπεδο Υπουργείου Παιδείας, με οδηγίες που έδωσε ο Υπουργός Ανδρέας Δημητρίου. Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει αποφασιστεί κατά πόσο οι εξετάσεις θα ακυρωθούν ή θα δοθεί χρόνος για να ολοκληρωθεί η έρευνα της αστυνομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: www.ikypros.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης