Έκκληση απηύθυνε προς τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου προκειμένου να συνεχιστούν οι ειρηνευτικές συνομιλίες «ώστε να επιτευχθεί μια ιστορική συμφωνία», παρά τη λήξη του μορατόριουμ.

Σε σχετική ανακοίνωσή του ο Ισραηλινός πρόεδρος ανέφερε: «Το Ισραήλ είναι έτοιμο να συνεχίσει τις επαφές τις προσεχείς ημέρες για να βρεθεί ένας τρόπος να συνεχιστούν οι ερμηνευτικές συνομιλίες μεταξύ του Ισραήλ και της Παλαιστινιακής Αρχής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και προσθέτει λέει: «Κάνω έκκληση στον πρόεδρο Αμπάς να συνεχίσει τη διεξαγωγή των καλών και τίμιων συνομιλιών, ώστε να καταστεί δυνατή η επίτευξη μιας ιστορικής συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών».

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός έχει συνεχείς επαφές με τους ηγέτες των ΗΠΑ, της Αιγύπτου και της Ιορδανίας σε μια προσπάθεια να βρεθεί τρόπος για να καμφθεί η παλαιστινιακή πλευρά και να μην αποχωρήσει από τις συνομιλίες στην περίπτωση που δεν υπάρξει επέκταση του μορατόριουμ για το πάγωμα της ισραηλινής εποικιστικής πολιτικής.

Διαβάστε επίσης:

«Αν δεν παγώσουν οι εποικισμοί, οι διαπραγματεύσεις είναι χάσιμο χρόνου»
Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2010, 22:33

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης