Στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκαν το πρωί της Τετάρτης οι τρεις γιοι του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Νικόλαος, Παύλος και Φίλιππος, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες συνεννοήσεις για τα διαδικαστικά της κηδείας.

Οι τρεις γιοι του τέως βασιλιά βγήκαν από την πλαϊνή πόρτα, μετά τη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, ο οποίος έχει επιφορτιστεί με το θέμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το θέμα που συζητήθηκε ήταν τα διαδικαστικά της κηδείας του Κωνσταντίνου. Οπως ανακοινώθηκε μετά το τέλος της σύσκεψης ο τέως θα ταφεί ως ιδιώτης στο Τατόι.

Σε ότι αφορά στο αίτημα για λαϊκό προσκύνημα το μήνυμα της κυβέρνησης είναι ότι αν η οικογένεια επιλέξει η κηδεία να γίνει στη Μητρόπολη, δεν θα γίνει λαϊκό προσκύνημα.

Αν γίνει σε άλλη εκκλησία το αίτημα θα εξεταστεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται πως ο Μακαριώτατος και οι Σεβασμιώτατοι Συνοδικοί εξέφρασαν τα θερμά τους συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκδημήσαντος τέως Βασιλέως Κωνσταντίνου Β’, η οποία και τους προσκάλεσε στην τέλεση της Εξοδίου Ακολουθίας κατά τα προβλεπόμενα υπό της εκκλησιαστικής τάξεως και εθιμοτυπίας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης