Ο αγώνας ανάμεσα στην Αργεντινή και την Ολλανδία, που έδωσε στην «Αλμπισελέστε» την πρόκριση στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, χαρακτηρίστηκε από διάφορες στιγμές έντασης, ειδικά προς το τέλος του αγώνα.

Η αρχή έγινε από την μπάλα που πέταξε ο Παρέδες προς τον πάγκο των «Οράνιε», για να ηρεμήσουν τα πνεύματα μετά το καθοριστικό πέναλτι του Λαουτάρο Μαρτίνεθ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο τέλος του αγώνα ο Λέο Μέσι, που πήγε να μιλήσει στο μικρόφωνα του Tyc Sports, βιντεοσκοπήθηκε να προσβάλλει έναν Ολλανδό ποδοσφαιριστή.

«Τι κοιτάς, ηλίθιε; Πήγαινε, πήγαινε!»: αυτά είναι τα λόγια που είπε ο αρχηγός της Αργεντινής προς τον Βέγκχορστ, τον σκόρερ των δύο τερμάτων με τα οποία η Ολλανδία ισοφάρισε τον αγώνα σε 2-2 για να τον οδηγήσει σε παράταση και πέναλτι.

Ο Εστέμπαν Εντούλ, ο δημοσιογράφος που εκείνη τη στιγμή έκανε στον «ψύλλο» τις κλασικές ερωτήσεις μετά τον αγώνα, διηγήθηκε πώς πήγαν τα πράγματα πριν από τη συνέντευξη:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μετά τον αγώνα όλοι μάλωναν στα αποδυτήρια, όχι μόνο ο Μέσι. Ο Φαν Ντάικ μάλωνε με τον Οταμέντι. Ο θυμός του ήταν κυρίως για τη διαδικασία των πέναλτι, όταν οι Ολλανδοί προσπάθησαν να εμποδίσουν τους Αργεντινούς», είπε.

Ο δημοσιογράφος συνέχισε λέγοντας ότι «τον περίμενε ο Βέγκορστ στο τούνελ. Πλησίασε τον Μέσι και του ζήτησε τη φανέλα του. Εκεί άρχισε να “ζεσταίνεται” ο Λέο. Ο Ολλανδός δεν κατάλαβε, σταμάτησε και ο Μέσι τον έβρισε πολύ περισσότερο από αυτό που φάνηκε στη συνέντευξη, κατά τη διάρκεια της οποίας ήταν λίγο πιο ήσυχος».

Και ο δημοσιογράφος κατέληξε λέγοντας: «Ήταν τόσο “υπερθερμασμένος” που δεν με κοίταξε, ούτε άκουγε τις ερωτήσεις μου. Τον ρώτησα για την απίστευτη ασίστ του στον Μολίνα, μου μίλησε για τον Φαν Χάαλ, για τη FIFA… Δεν μπορούσα να τον ρωτήσω τίποτα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης