Γιώργος Αρκουλής

Είχα ρωτήσει κάποτε τον σπουδαίο Φέρεντς Πούσκας (τότε που θήτευε στον πάγκο του Παναθηναϊκού) να μου πει ποια χώρα υπολόγιζαν περισσότερο οι Ούγγροι, κατά την δεκαετία του 1950 που βρίσκονταν στην κορυφή της Ευρώπης. Ο «πάντσο», χωρίς να σκεφτεί πολύ ήταν κατηγορηματικός: «Σεβόμαστε την Γιουγκοσλαβία για να μη σου πω ότι την φοβόμαστε», για να προσθέσει «Βλέπεις οι Σέρβοι μας έμαθαν ποδόσφαιρο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είχα κρατήσει αυτή την άποψη του σπουδαίου Μαγυάρου και δεν διστάζω να συμφωνήσω μαζί του, διότι η Γιουγκοσλαβία πρωτοπορούσε τόσο στα ποδοσφαιρικά γήπεδα όσο και στις μπασκετικές σάλες. Μάθαινε την Ευρώπη ποδόσφαιρο!

Την ίδια δεκαετία, η Ελβετία, μάθαινε την Ευρώπη πως θα φτιάχνει σπουδαίες σοκολάτες και ρολόγια ακριβείας, αφού ποδοσφαιρικά ήταν μια «ποσότητα» εντελώς αμελητέα.

Περίμενα την ευκαιρία  να διατυπώσω την σημερινή μου άποψη για τις δύο ποδοσφαιρικές δυνάμεις, οι οποίες έπαιζαν χθες στο Κατάρ τον κρίσιμο αγώνα πρόκρισης στους «16». Το αν η Σερβία διέθετε καλύτερους παίκτες δεν νομίζω ότι χωράει συζήτηση. Όπως και το γεγονός ότι η ομάδα της Ελβετίας, στηριζόμενη από έναν σέντερ φορ από το…Καμερούν αλλά και δύο Αλβανούς που είχαν αποκτήσει την ελβετική υπηκοότητα μόνο και μόνο για καλύτερη ποδοσφαιρική μοίρα (τον αρχηγό Τσάκα και τον πεισματάρη κυνηγό Σακίρι) θα κατάφερνε να αχρηστέψει την αντίπαλό της, ακόμη και όταν οι προικισμένοι Μήτροβιτς-Βλάχοβιτς (μιλάμε για παίκτες αξίας πολλών εκατομμυρίων) είχαν σκοράρει ανατρέποντας τις ισορροπίες, και αγγίζοντας την δεύτερη προνομιούχο θέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ηττήθηκαν οι Σέρβοι και αποχαιρέτισαν το τουρνουά με έναν μόλις βαθμό, την ώρα που η πλέον αδύναμη ομάδα του ομίλου – εκείνη του Καμερούν- παίζοντας γενναία, ρεζίλεψε την Βραζιλία, «καίγοντας», ταυτόχρονα, εκατομμύρια παίκτες των στοιχημάτων.

Θα έλεγα ότι ο προπονητής της Βραζιλίας, ρίχνοντας στην μάχη ό,τι αναπληρωματικούς παίκτες διέθετε, ήταν ο «αυτουργός» της δραματικής ήττας, αλλά και αυτός που αιφνιδίασε τους ανά τον Κόσμο στοιχηματζήδες…

Η επιμονή μου θα θίγω το ευαίσθητο θέμα των «χαμένων στοιχημάτων», οφείλεται στην απίστευτη σπουδή με την οποία οι εταιρείες του κλάδου, διαφημίζουν («βομβαρδίζουν» είναι η λέξη που ταιριάζει πιστά) μέσω της τηλεόρασης εντύπων  την…ευκαιρία να πλουτίσουμε!!!

ΥΓ: Ως ποδοσφαιρόφιλοι, φυσικά,  οι οποίοι παρασύρονται από τα σούπερ φαβορί…

ΥΓ2: Νομίζετε ότι δεν υπολογίζει την φάμπρικα με τις… εκπλήξεις  η «αμαρτωλή ΦΙΦΑ», που ετοιμάζεται να αυξήσει τις ομάδες του ΠΚ από 32 σε 48;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης