Ο βασιλιάς Κάρολος, που είναι ως γνωστόν αντίθετος στην κατανάλωση του φουά γκρα, καθώς παράγεται με μια σκληρή και αιματηρή διαδικασία από το συκώτι πάπιας ή χήνας, αφαίρεσε το συγκεκριμένο έδεσμα από το βασιλικό μενού.

Συγκεκριμένα, η Peta ανακοίνωσε ότι έλαβε μια επιστολή από τη Βασιλική Οικία, που επιβεβαιώνει ότι η απαγόρευση του φουά γκρα, πέρα από τις προσωπικές οικίες του βασιλιά, επεκτείνεται και στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, αλλά και σε όλες τις βασιλικές κατοικίες. Σε ένδειξη ευγνωμοσύνης, η γνωστή οργάνωση έστειλε στον βασιλιά Κάρολο «ψευτο-γκρα», – δηλαδή vegan φουά γκρα – παρασκευασμένο από τον σεφ Αλέξις Γκοτιέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Peta ενθαρρύνει όλους να ακολουθήσουν το παράδειγμα του βασιλιά και να αφήσουν το φουά γκρα εκτός του χριστουγεννιάτικου μενού τους, αλλά και γενικά», δήλωσε η αντιπρόεδρος της οργάνωσης, Ελάιζα Άλεν.

Στη Βρετανία επιτρέπεται η εισαγωγή και πώληση του φουά γκρα, αλλά όχι η παρασκευή του. Η Peta διεξάγει επίσης εκστρατεία ώστε ο Κάρολος να μην φορέσει γούνα από ερμίνα για την επίσημη στέψη του τον ερχόμενο χρόνο, αλλά να χρησιμοποιήσει ψεύτικη γούνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης