Στη Νέα Υόρκη επέστρεψε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μετά την αυθημερόν επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον, όπου είχε συνάντηση με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, και στελέχη του Κογκρέσου.

Σήμερα, ο κ. Παπανδρέου θα έχει κατ’ αρχάς πρωινό εργασίας με Ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες, ενώ ακολούθως θα συναντηθεί με τον βασιλιά της Ιορδανίας, Αμπντάλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα παρακαθήσει σε γεύμα στο Economic Club της Νέας Υόρκης, όπου θα μιλήσει για το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, απευθυνόμενος σε σημαντικά στελέχη του χρηματοπιστωτικού συστήματος και επιχειρηματίες.

Το απόγευμα,  ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί πρώτα με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, και ακολούθως με τους προέδρους της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιούλ, και της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα.

Το βράδυ, ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας, όπου θα δοθεί δεξίωση προς τιμή του και αναμένονται να παραστούν αξιωματούχοι ομογενειακών φορέων, ακαδημαϊκοί, επιχειρηματίες και άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατόπιν θα μεταβεί στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, όπου είναι προσκεκλημένος στη δεξίωση του φορέα «Παγκόσμια Πρωτοβουλία Κλίντον» που θα πραγματοποιηθεί προς τιμή αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων που συμμετέχουν στη Σύνοδο Κορυφής για τους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας και στην 65η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης, οι εργασίες της οποίας θα ξεκινήσουν επίσημα αύριο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης