Μετά την αποκλιμάκωση της κατάστασης στην Πολωνία, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ζητούσε παρέμβαση του ΝΑΤΟ καθώς κατηγορούσε τη Ρωσία για τη έκρηξη που σημειώθηκε την Τρίτη, την οποία δυτικοί αξιωματούχοι αποδίδουν σε πύραυλο της ουκρανικής αντιαεροπορικής άμυνας. ΗΠΑ, Ρωσία, ΝΑΤΟ και Πολωνία συμφωνούν πως ο πύραυλος που έπεσε σε πολωνικό έδαφος ήταν ουκρανικός S-300.

Μεταξύ του Μπαλί όπου συνεδριάζουν οι ηγέτες της G20 (όπου ήταν ξημερώματα Τετάρτης), του Κιέβου και της Βαρσοβίας (βράδυ Τρίτης) αλλά και της Ουάσιγκτον (απόγευμα Τρίτης) το διπλωματικό παρασκήνιο ήταν έντονο, γράφει η Corriere della Sera.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατευναστικό ρόλο απέναντι στους δύο ηγέτες ανέλαβαν όλη τη νύχτα της Τρίτης, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζέικ Σάλιβαν, και ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Άντονι Μπλίνκεν.

Η ιταλική εφημερίδα εξηγεί ότι η Δύση πρέπει να «περιορίσει τον Πούτιν», αλλά με τρόπο που δεν θα κλιμακώσει τη σύγκρουση σε έναν ευρύτερο, παγκόσμιο πόλεμο – εκτός και αν δεν μπορεί να γίνει αλλιώς.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης