Έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση σημειώθηκε στη Βουλή κατά τη συζήτηση, στο Γ’ Θερινό Τμήμα, του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση των εμπορευματικών μεταφορών.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Δημήτρης Ρέππας, επέμεινε ότι «είναι ώρα ευθύνης για όλα τα κόμματα και κοινωνικούς φορείς» ενώ ανέφερε ότι, με τις αιτιάσεις για επιμήκυνση της μεταβατικής περιόδου «επιδιώκεται ένας νέος κύκλος σύγκρουσης σε μια άλλη χρονική περίοδο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά της, σύσσωμη η αντιπολίτευση ζήτησε να γίνουν αποδεκτά τα δύο βασικά αιτήματα των μεταφορέων, για 5ετή μεταβατική περίοδο και διατήρηση του 35% της άυλης αξίας των αδειών τους, κατηγορώντας την κυβέρνηση για αλαζονεία και αδιαλλαξία.

Η ΝΔ, μάλιστα, ζήτησε να γίνει ονομαστική ψηφοφορία επί του επίμαχου άρθρου 14, που συμπεριλαμβάνει και τα δύο σχετικά αιτήματα των μεταφορέων, ενώ ο ΛΑΟΣ ζήτησε να γίνει ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής του νομοσχεδίου. Και οι δυο ψηφοφορίες θα διεξαχθούν αύριο.

«Με τόλμη και συγκεκριμένη προγραμματική πρόταση αντιμετωπίζει το θέμα της απελευθέρωσης της αγοράς η κυβέρνηση χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος αλλά με γνώμονα το συμφέρον του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας. Αν δεν προχωρήσουμε σε αλλαγές θα παραμείνει στρεβλή η λειτουργία της αγοράς σε βάρος της οικονομίας και της ανάπτυξης της χώρας» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ρέππας και πρόσθεσε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι επιθέσεις και ύβρεις που δεχόμαστε δεν θα θολώσουν την κρίση μας. Έχουμε απόλυτη αίσθηση του χρέους μας απέναντι στη πατρίδα ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες ώρες. Εμείς είμαστε μια θητεία στο Υπουργείο, οι μεταφορείς θα είναι συνέχεια στο επάγγελμα τους. Δεν μπορείς όμως να οδηγείς το αυτοκίνητο κοιτώντας στον καθρέφτη από πίσω».

Σε αυτό το σημείο επιτέθηκε στη ΝΔ καλώντας την να ξεκαθαρίσει τη θέση της. «Εμείς έχουμε όραμα και συγκεκριμένη πολιτική, Εσείς πάτε στο άγνωστο με βάρκα τη λέξη ελπίδα», τόνισε ο υπουργός Υποδομών.

Στον κ. Ρέππα απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «υιοθετεί τις πιο ακραίες θέσεις ενός τριτοκοσμικού νεοφιλελευθερισμού της Λατινικής Αμερικής».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση ενώ ταυτόχρονα επιτέθηκε και στη ΝΔ για την κριτική που ασκούν στελέχη της για τη στάση του κόμματος του.

Τόσο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, όσο και ο ειδικός αγορητής του κόμματος, Απόστολος Νάνος, έκαναν λόγο για υποκρισία των δύο μεγάλων κομμάτων, τα οποία όπως είπαν, «ξεπούλησαν την κρατική περιουσία».

Τέλος, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση επιμένει σε ένα νομοσχέδιο που κάνει τη πιο βίαιη προσαρμογή την οποία θα πληρώσουν χιλιάδες οικογένειες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης