Κάτι ετοιμάζει ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης. Αυτό το κάτι ετοιμάζει το είπαμε για πρώτη φορά πριν από τέσσερα χρόνια όταν ξεκίνησε να κάνει επαφές με παράγοντες της FIA. Το αποτέλεσμα το ξέρετε όλοι. Ο Λευτέρης Αυγενάκης έχοντας φυσικά και τη στήριξη του πρωθυπουργού  κατάφερε να φέρει πίσω στα ελληνικά χώματα το μεγάλο αγώνα του WRC, το Ράλλυ Ακρόπολις.

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε ο υφυπουργός βρέθηκε στην Ισπανία. Στη Βαλένθια όπου παρακολούθησε τον αγώνα του Πρωταθλήματος του MotoGP ,στο Circuit Ricardo Tormo.
Η είδηση όμως δεν είναι ότι πήγε στην Ισπανία για να παρακολουθήσει έναν πρωταθληματικό αγώνα μοτοσυκλέτας. Το σημαντικό είναι οι επαφές που είχε ο Λευτέρης Αυγενάκης πριν από τον αγώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας FIM – Fédération Internationale de Motocyclisme Jorge Pessanha Viegas και τον Προέδρο της DORNA Carmelo Ezpeleta.

O CEO της DORNA Carmelo Ezpeleta και ο Υφυπουργός Πολιτισμού Λευτέρης Αυγενάκης, τα είπαν για αρκετή ώρα. Κύριο θέμα συζήτησης ήταν η μοτοσυκλέτα. Οι πληροφορίες λένε ότι ο Λ. Αυγενάκης αναφέρθηκε για πίστα μοτοσυκλέτας όπου θα είναι προδιαγραφών για το  MotoGP!
Το γεγονός ότι έδωσαν τα χέρια αυτό σηματοδοτεί ένα ξεκίνημα επαφών για πίστα στην Ελλάδα. Λέτε να γίνει και αυτό; Υπάρχει αισιοδοξία !!!


O Διευθυντής Αγωνιστικού της Ducati, ξεναγεί τον Λευτέρη Αυγενάκη στο γκαράζ της εργοστασιακής ομάδας, με τον απεσταλμένο της ZOUGLA.gr να είναι παρών στην ξενάγηση!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο απεσταλμένος της ZOUGLA.gr Δημήτρης Διατσίδης είναι ανάμεσα στους τρεις μόνο προνομιούχους δημοσιογράφους από όλον τον κόσμο που οδηγεί στις πίστες του MotoGP την μοτοσυκλέτα Ασφαλείας που είναι μια BMW M1000RR με απόδοση 212 ίππους.

Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό εμβληματικό SUV Volvo EX90 θα παρουσιαστεί στις 4 το απόγευμα, στις 9 Νοεμβρίου 2022, σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει στο κέντρο της Στοκχόλμης. Η παρουσίαση θα μεταδοθεί διαδικτυακά. Είναι το πρώτο αυτοκίνητο ,μίας νέας γενιάς αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων με εξαιρετικά προηγμένο λογισμικό. Με το EX90 η Volvo σηματοδοτεί την έναρξη μίας νέας εποχής για τη Volvo Cars.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης ο Διευθύνων Σύμβουλός μας, Jim Rowan (Τζιμ Ρόουαν) και άλλα ανώτερα στελέχη και ειδικοί θα κάνουν μια ειδική ξενάγηση στην τεχνολογία, τη σχεδίαση και σε άλλα σημαντικά σημεία του EX90.

H νέα Porsche 911 Carrera T αναμένεται να κυκλοφορήσει το Φεβρουάριο του 2023. Αρχικά στη Γερμανία και αμέσως μετά σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η στάνταρ 911 T διαθέτει μηχανικό κιβώτιο επτά σχέσεων, ενώ διατίθεται επίσης ένα PDK οκτώ σχέσεων. Είναι εξοπλισμένη με τον biturbo κινητήρα, ο οποίος αποδίδει 385 ίππους και 450 Nm μέτρα ροπής. Απο το 0-100 χρειάζεται μόλις 4,5 δευτερόλεπτα ενω η τελική ταχύτητα φθάνει τα 291 km/h.
Εάν ενδιαφέρεστε μπορείτε να την παραγγείλετε από σήμερα. Στη Γερμανία η αρχική τιμή της είναι 123.845 ευρώ. Στην Ελλάδα αναμένεται να έρθει Μάρτιο η Απρίλιο, ωστόσο η τελική της τιμή με τους φόρους είναι άγνωστο πόσο θα φτάσει στη  χώρα μας.

Ποιος σας είπε ότι ο Ελληνο-Ιάπωνας  Σωτήρης Κοντιζάς είναι μόνο σεφ. Κάνετε λάθος. Είναι και ο «δοκιμαστής» του νέου Mazda CX-60. Η Mazda Autoone, που αντιπροσωπεύει τα αυτοκίνητα της ιαπωνικής φίρμας στην Ελλάδα επέλεξε  τον  Σωτήρη Κοντιζά για τη δημιουργία του νέου διαφημιστικού της. Ο σεφ έκανε με το ολοκαίνουργιο Mazda CX-60, το πρώτο Plug In Hybrid της ιαπωνικής μάρκας, ένα ταξίδι επιστροφής στον τόπο καταγωγής του. Στο διαφημιστικό βίντεο οι αξίες τις Mazda συνδέονται με την ελληνική πραγματικότητα. Το φθινοπωρινό τοπίο του Πηλίου  αποθεώνουν την ομορφιά της φύσης και το σεβασμό προς το περιβάλλον καθώς η Ιαπωνική μάρκα στρατηγικά στοχεύει σε μηδενικούς ρύπους μέχρι το 2050.

Μέσω της στρατηγικής της Reimagine, η Jaguar Land Rover μετασχηματίζεται σε μία επιχείρηση με πρώτη προτεραιότητα την ηλεκτροκίνηση, στο δρόμο για ένα μηδενικό ισοζύγιο άνθρακα μέχρι το 2039
Η συνεργασία με την Wolfspeed θα εξασφαλίσει την παροχή ημιαγωγών τεχνολογίας Silicon Carbide, που αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο για τον εξηλεκτρισμό της επόμενης γενιάς οχημάτων Range Rover, Discovery, Defender και Jaguar. Οι Inverters των ηλεκτρικών οχημάτων επόμενης γενιάς που χρησιμοποιούν τεχνολογία Silicon Carbide θα προσφέρουν σημαντικά αυξημένη αποδοτικότητα για τις κινητήριες μονάδες και εκτεταμένη αυτονομία για τους πελάτες.
Οι στρατηγικές συμμαχίες με ηγέτες του κλάδου αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο της στρατηγικής Reimagine της Jaguar Land Rover.

Με τον 4ο αγώνα του θεσμού και 2ο με κανονισμούς Ατομικής Χρονομέτρησης συνεχίζεται την Κυριακή 13 Νοεμβρίου το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα EKO Racing Dirt Games, με το «ραντεβού» να δίνεται στην πίστα που βρίσκεται στη θέση ΠΕΪ Δοκού στη Χαλκίδα.
Σε μια διαδρομή που θυμίζει περισσότερο ειδική διαδρομή αγώνα Rally, με εξαιρετικό οδόστρωμα χάρη στην πολύτιμη βοήθεια του Δήμου Χαλκιδέων και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, οι αγωνιζόμενοι θα πραγματοποιήσουν 4 χρονομετρημένα περάσματα, με το νικητή κάθε κατηγορίας να προκύπτει από το άθροισμα των τριών καλύτερων προσπαθειών του.

Και να κλείσουμε με τον μικρό στη φωτογραφία. Είναι σαφέστατος. Ανταλλάσσει τον αδελφό του για μια φωτογραφία με τον Charles Leclerc. Έξυπνη η αφίσα αλλά τελικά ο Leclerc έχασε και δεν είχε διάθεση για φωτογραφίες. Ευτυχώς για τον μικρό γιατί ο αδελφός του δεν είδε την …αφίσα.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης