Η Ρωσία δήλωσε σήμερα ότι έχει δεσμευτεί πλήρως να αποτρέψει τον πυρηνικό πόλεμο και ότι η αποφυγή μιας πυρηνικής σύγκρουσης μεταξύ των πυρηνικών δυνάμεων του κόσμου είναι η πρώτη της προτεραιότητα.

«Επαναβεβαιώνουμε πλήρως τη δέσμευσή μας στην κοινή δήλωση των ηγετών των πέντε πυρηνικών κρατών για την αποτροπή ενός πυρηνικού πολέμου και την αποφυγή μιας κούρσας εξοπλισμών από τις 3 Ιανουαρίου 2022», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ρωσία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Κίνα, η Βρετανία και η Γαλλία σε κοινή τους δήλωση τον Ιανουάριο επιβεβαίωναν την ευθύνη τους για την αποφυγή ενός πυρηνικού πολέμου.

Ρώσοι στρατηγοί φέρονται να συζήτησαν τη χρήση πυρηνικών όπλων

Το θέμα της χρήσης τακτικών πυρηνικών όπλων στο μέτωπο του πολέμου συζητήθηκε στη διάρκεια των συνομιλιών που είχαν αξιωματούχοι του ρωσικού στρατού, σύμφωνα με δημοσίευμα των «New York Times» (NYT).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Oι Ρώσοι αξιωματούχοι συζήτησαν το πότε και πώς η Μόσχα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει μικρά πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία, ενισχύοντας την ανησυχία της Δύσης.

Όπως αναφέρουν οι ΝΥΤ ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν συμμετείχε στις συνομιλίες, οι οποίες διεξήχθησαν στο πλαίσιο της εντεινόμενης ρητορικής για τα πυρηνικά της Ρωσίας και των οπισθοδρομήσεων του ρωσικού στρατού στο πεδίο της μάχης. 

«Η διεξαγωγή μιας τέτοιας συζήτησης υποδηλώνει ότι οι απειλές του Βλαντιμίρ Πούτιν για χρήση πυρηνικών όπλων μπορεί να μην είναι απλώς λόγια», γράφει η εφημερίδα. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης