Τον αποκλεισμό από το τουρνουά της Βιέννης γνώρισε το βράδυ της Πέμπτης ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο 5), καθώς ηττήθηκε με 2-1 σετ (6-4, 4-6, 6-7) από τον Μπόρνα Τσόριτς (Νο 27).

Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη ήττα για τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα από τον Κροάτη, μετά από αυτές στον 3ο γύρο του US Open και τον τελικό του Σινσινάτι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο «Στεφ», παρότι προηγήθηκε με 1-0, δεν είχε ανάλογη συνέχεια στο παιχνίδι του και στο τάι μπρέικ λύγισε με 7-6, αφού προηγουμένως ο αντίπαλός του είχε ισοφαρίσει σε 1-1.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλέον, στις μεταξύ τους αναμετρήσεις ο Τσόριτς προηγείται με 3-1, με τον Τσιτσιπά να έχει «χαμογελάσει» πριν από 4 χρόνια και συγκεκριμένα στο χωμάτινο 1000άρι τουρνουά της Ρώμης, όπου ο Κροάτης είχε αποχωρήσει στα μέσα του πρώτου σετ λόγω τραυματισμού.

Αντίπαλος του Τσόριτς στους προημιτελικούς του τουρνουά θα είναι ο Πολωνός, Χούμπερτ Χουρκάτς, ο οποίος νίκησε με 2-1 σετ τον Εμίλ Ρουσουβουόρι.

Tο παιχνίδι ήταν πραγματικό ντέρμπι, με τους δύο τενίστες να «βαδίζουν»… χέρι-χέρι στα δύο πρώτα σετ, στα οποία τόσο ο Τσιτσιπάς, όσο και ο Μπόριτς έκαναν το break στο 10ο και 9ο game, με τον Έλληνα πρωταθλητή να παίρνει το πρώτο με 6-4 και το προβάδισμα και τον Κροάτη ν΄ απαντά με τον ίδιο τρόπο (4-6) και να ισοφαρίζει.

Στο τρίτο και καθοριστικό, ο Τσόριτς έκανε πρώτος το break στο 5ο σετ και προηγήθηκε με 3-2, ο Έλληνας τενίστας ισοφάρισε άμεσα (3-3) και το σετ οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ, όπου εκεί ο Κροάτης επικράτησε με 7-6 (4), πανηγυρίζοντας έξαλλα την ανατροπή!

 

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης