Με καλούς οιωνούς ξεκινά η νέα σχολική χρονιά για τα ελληνοαμερικανικά ημερήσια σχολεία της Νέας Υόρκης. Οι μαθητές έχουν επιστρέψει στα θρανία ήδη από την προπερασμένη εβδομάδα, ενώ ο καθιερωμένος αγιασμός έγινε σε αρκετά από αυτά ανήμερα της εορτής του Τιμίου Σταυρού.

Έντεκα ημερήσια σχολεία λειτουργούν στη μητροπολιτική Νέα Υόρκη με τάξεις από PreK – 8η (με εξαίρεση το Σχολείο του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια, όπου λειτουργεί το μοναδικό ελληνικό λύκειο της χώρας). Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γραφείου Παιδείας της Αμέσου Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας, κατά το σχολικό έτος 2009 – 2010, ο αριθμός των μαθητών τους ανήλθε σε 1,922.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με νέα μορφή και την ονομασία «Aristotle Academy of Math and Sciences» λειτουργεί από φέτος το σχολείο των Τριών Ιεραρχών στο Μπρούκλιν, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο St.John’s, ενώ το σχολείο «Σωτήριος Έλληνας», στην Κοίμηση της Θεοτόκου, από το οποίο προέκυψε το Hellenic Classical Charter School, θα λειτουργήσει φέτος μόνο με παιδικό σταθμό και προνηπιαγωγείο.

πηγή: www.greeknewsonline.com

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης