Για προσπάθεια συγκάλυψης, της υπόθεσης των υποκλοπών, την οποία χαρακτήρισε «ένα από τα εργαλεία φτωχοποίησης και λεηλασίας της ελληνικής κοινωνίας», έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΜέρΑ25, Κρίτωνας Αρσένης. 

«Απόλυτη είναι η αλήθεια σε ό,τι αφορά την Εξεταστική Επιτροπή και τις υποκλοπές. Νόμιμη συγκάλυψη, νόμιμη διαπλοκή, νόμιμη παραβίαση του Συντάγματος, νόμιμη παραβίαση της ευρωπαϊκής και ελληνικής νομοθεσίας. Γιατί το μόνο νόμιμο σε αυτή τη χώρα έχει γίνει το δικαίωμα της ολιγαρχίας να ξεκοκαλίζει ό,τι έχει απομείνει από τη χρεοκοπημένη μας χώρα και τα χρεοκοπημένα νοικοκυριά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αρσένης, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια, του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση παραβίασης του απόρρητου των επικοινωνιών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εδώ έχουμε την αλήθεια να γίνεται απόρρητη. Η υποκρισία, το ψέμα, η πληρωμένη προπαγάνδα να γίνονται εργαλεία φτωχοποίησης και λεηλασίας της κοινωνίας. Μιας κοινωνίας τόσο φτωχής που για να βγάλουν τα υπερκέρδη τους τα συμφέροντα πρέπει να ασκήσουν βία. Και οι υποκλοπές εκεί πέρα εντάσσονται. Είναι σύμπτωμα της κοινωνικής λεηλασίας οι υποκλοπές στην οποία συναινούν εμμέσως όλα τα κόμματα», υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25, και προσέθεσε:

«Σε ένα σκηνικό φτωχοποίησης μαζικής και ραγδαίας των νοικοκυριών και των πολιτών, με τους ολιγάρχες να έχουν κάθε μέρα μεγαλύτερη όρεξη για να λεηλατήσουν μεγαλύτερους πόρους της κοινωνίας προφανώς και χρειάζεται η εξουσία να ασκήσει βία και να γίνουν και υποκλοπές. Οι υποκλοπές είναι ένα από τα εργαλεία φτωχοποίησης και κοινωνικής λεηλασίας. Γίνονται για να εκβιαστούν άνθρωποι, που μπορεί και να είναι στο σύστημα αλλά καλούνται να εξυπηρετήσουν διαφορετικά ανταγωνιστικά σχέδια για τη λεηλασία της κοινωνίας».

«Οι άνθρωποι που είναι ανεξάρτητοι καλούνται να αποκαλύψουν αυτή τη λεηλασία αυτά τα παράνομα, ανήθικα, αντιδημοκρατικά σχέδια της κυβέρνησης και της όποιας κυβέρνησης. Το ΜέΡΑ25 είναι εδώ για να βάλει ένα τέλος στη συγκάλυψη και γι’ αυτό ενοχλεί. Βοά η κοινωνία για τη συγκάλυψη. Κανείς όμως δεν θέλει να ξέρει η κοινωνία, ποιοι είναι αυτοί οι ολιγάρχες, ποιοι είναι αυτοί που μπορούν να φέρουν τη ρήξη», ανέφερε ο κ. Αρσένης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υποστήριξε ότι «η απόφαση των υποκλοπών πρέπει να λήφθηκε τον Ιούνιο του 2019, όταν ο πρωθυπουργός έθεσε την ΕΥΠ υπό την αποκλειστική δική του αρμοδιότητα ενώ άλλαξε το νόμο που υποχρέωνε την ΑΔΑΕ να ενημερώνει τους πολίτες».

«Γιατί όμως να παρακολουθεί η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός πολιτικούς και πολίτες; Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όπως επανειλημμένα έχουμε καταγγείλει, λειτουργεί ως Μητσοτάκη ΑΕ- σαν ατομική εταιρεία με στόχο την εξυπηρέτηση πέντε συμφερόντων της χώρας μέσα από την κοινωνική λεηλασία. Και για να κάνεις την κοινωνική λεηλασία πρέπει να έχεις στα χέρια σου εργαλεία αλλά και να κρατάς αρκετούς ανθρώπους στο χέρι ώστε να μην χάσεις απρόβλεπτα την εξουσία και να μην έχεις ποινικές κυρώσεις», ανέφερε ενώ κατέληξε λέγοντας:

«Το ΜέΡΑ25 θα αντιμάχεται αυτή την κοινωνική λεηλασία με όλες του τις δυνάμεις. Ας μην παίζουμε ένα θέατρο δημοκρατίας εδώ στη Βουλή. Η δημοκρατία σας μετριέται στις τσέπες των ολιγαρχών. Αυτά θα ανατρέψουμε εμείς».

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης