Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η Tesla στην αγορά της Γερμανίας και για τους πρώτους 9 μήνες του τρέχοντος έτους, πούλησε συνολικά 38.500 αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα. Αντίστοιχα η VW πούλησε 6.000 λιγότερα, με την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία να βλέπει τεράστια αύξηση των πωλήσεων της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα, οι ταξινομήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Tesla σημείωσαν άλμα σχεδόν 50% από την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου πέρυσι, ενώ της Volkswagen μειώθηκαν κατά 40%, σύμφωνα με μια ευρύτερη πτώση στις περισσότερες μάρκες του Ομίλου Volkswagen στην αγορά της Ευρώπης. Μόνο η Audi και η Seat σημείωσαν αύξηση στον αριθμό των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που ταξινομήθηκαν στη Γερμανία μεταξύ των εμπορικών σημάτων του Ομίλου Volkswagen.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο Όμιλος Volkswagen είδε τις συνολικές παραδόσεις των ηλεκτρικών οχημάτων του να αυξάνονται κατά 25% τον Ιανουάριο-Σεπτέμβριο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η αυτοκινητοβιομηχανία την περασμένη εβδομάδα.

Ωστόσο, τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας έχουν πλήξει ιδιαίτερα την αυτοκινητοβιομηχανία στην Ευρώπη, όπου ο πληθωρισμός και το αυξανόμενο κόστος ενέργειας επιβαρύνουν αρκετά τη ζήτηση και τη διάθεση. Σε όλους τους τύπους οχημάτων – με κινητήρα εσωτερικής καύσης, υβριδικά και ηλεκτρικά – οι παραδόσεις οχημάτων του Ομίλου Volkswagen μειώθηκαν παγκοσμίως κατά 12,9% φέτος, σύμφωνα με την αυτοκινητοβιομηχανία, με την Ευρώπη να είναι η πιο σκληρά πληγείσα περιοχή
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης