Θύματα της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει την Ευρώπη έπεσαν δύο άνθρωποι στη Γαλλία από χιονοστιβάδα. Μία 50χρονη σκοτώθηκε, όταν το αυτοκίνητό της γλίστρησε και έπεσε στον παγωμένο ποταμό Λουάρ, ενώ ένας 58χρονος Ελβετός, που έκανε σκι, έχασε τη ζωή του, όταν παρασύρθηκε από χιονοστιβάδα.

Την ίδια ώρα, πάνω από 90.000 νοικοκυριά έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι, αφού έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση, ύστερα από τη μεγάλη κακοκαιρία, που έπληξε την κεντρική Γάλλια το Σαββατοκύριακο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, υπάρχει κίνδυνος να προκληθούν πλημμύρες στα νότια της χώρας, λόγω των καταρρακτωδών βροχών και των ισχυρών ανέμων. Τέλος, σύμφωνα με τοπικό ραδιοσταθμό, περίπου 500 άτομα εκκένωσαν τα σπίτια τους στην πόλη Καβαγιόν, αφού υπάρχει μεγάλος κίνδυνος υπερχείλισης ποταμών.

Την ίδια ώρα, κίνδυνος πρόκλησης χιονοστιβάδας υπάρχει και στην Ελβετία, λόγω της έντονης χιονόπτωσης των τελευταίων ημερών, σε συνδυασμό με ένα δυνατό βόρειο κύμα αέρα. Για προληπτικούς λόγους, αρκετοί δρόμοι και σιδηροδρομικές γραμμές παραμένουν κλειστά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρόμοιο σκηνικό και στη βόρεια Ισπανία, όπου χρειάστηκε να επέμβει ο στρατός, για να απεγκλωβίσει 120 οδηγούς, που αποκλείστηκαν στα αυτοκίνητά τους σε αυτοκινητόδρομο ανάμεσα στις πόλεις Οβιέδο και Λεόν για εφτά ώρες.

Και η Ιταλία πλήττεται από σφοδρή κακοκαιρία. Ένα 16χρονο αγόρι θάφτηκε ζωντανό κάτω από πυκνό χιόνι στη βόρεια επαρχία του Σόντριο. Λίγο πριν παγώσει εντελώς, τον εντόπισαν τα σωστικά συνεργεία και τον έσωσαν. Ωστόσο, σε πολλές περιοχές της Ιταλίας, δε λείπουν και οι καταιγίδες, που έχουν προκαλέσει υπερχείλιση ποταμών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης