Με δεδομένο ότι αυτές τις μέρες φουντώνει η ζύμωση γύρω από το θέμα εκλογής νέου προέδρου στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, χρήσιμο θα ήταν να καταγραφούν κάποιες λεπτομέρειες γύρω από πρόσωπα (και… καταστάσεις). Έχουμε και λέμε: βασικός υποψήφιος φέρεται (για την ακρίβεια προβάλλεται εντέχνως…) ο σπουδαγμένος «γκόλντεν μπόι», Σοφοκλής Πιλάβιος, αγνώστων λοιπών ποδοσφαιρικών στοιχείων. Ένας, πράγματι, νέος άνθρωπος, ο οποίος εμφανίστηκε πριν από περίπου τέσσερα χρόνια, μπήκε με συνοπτικές διαδικασίες στα διοικητικά της Λεωφόρου Συγγρού και έκτοτε μετέχει όλων των συνεδριάσεων που αφορούν  στο μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου (όταν περισσεύει λίγος χρόνος από το μείζον θέμα του ορισμού των διαιτητών!). Στο ότι, στο βιβλίο πρακτικών –όλα αυτά τα χρόνια– δεν έχει καταγραφεί κάποια τοποθέτησή του, χρήσιμη ομιλία, αντιπαράθεση κλπ., είναι μια ιστορία που τώρα πρέπει να προσμετρηθεί.

Συγκλίνουσες πληροφορίες σχετικές με τον υποψήφιο για την προεδρία της ΕΠΟ δεν οδηγούν σε ασφαλή συμπεράσματα για τη χρησιμότητα του νέου ανδρός. Κάποιοι αναφέρουν με νόημα ότι νωρίς το πρωί, έχει (ή είχε…) ραντεβού με το Γιάννη Βαρδινογιάννη. Λίγο πριν το μεσημέρι θεωρεί παράλειψή του, αν δεν μιλήσει ή συναντηθεί με τον Πέτρο Κόκκαλη. Κατά το απόγευμα, σίγουρα θα συνεργαστεί με τον Πατρίκ Κομνηνός (το άλλο γκόλντεν μπόι της Λίγκα), ώστε να χαραχτεί η πορεία της επόμενης ημέρας. Αργά το βράδυ, όλο και κάποια συνάντηση με το Θεόδωρο θεοδωρίδη θα προκύψει, προφανώς για να εξασκήσουν τις ξένες γλώσσες τους… Αν όλα αυτά θεωρούνται προσόντα (και επηρεάσουν τους 57 εκλέκτορες), τότε χαλάλι του του Σοφοκλέους…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σαφέστατες πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι ο Σοφοκλής Πιλάβιος, εκλεκτός όλων των «μεγάλων δυνάμεων» του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, είναι σπουδαγμένος, γλωσσομαθής, με δυο λόγια έχει προσόντα. Σύμφωνοι. Από ποδόσφαιρο δεν μπορεί να διαθέτει ούτε γνώση ούτε πείρα. Δεν μπορεί –διάβολε- να έχει αντιληφθεί τις ανάγκες της ΕΠΣ Λασιθίου, Ευρυτανίας ή Μακεδονίας (ανατολικής και δυτικής…) ούτε το πόσο εξόριστος στη χώρα του νοιώθει ο Έλληνας ποδοσφαιριστής (μια ματιά στα ρόστερ των ομάδων δείχνει την απίστευτη αλητεία σε βάρος του νέου ταλαντούχου της εγχώριας παραγωγής, για τον οποίο υποτίθεται πως πρέπει να τραβάει το σπαθί της η Ομοσπονδία).

Ο Σοφοκλής Πιλάβιος, φοβάμαι πως δεν είναι ο καταλληλότερος να αναλάβει το επώδυνο πόστο του ηγέτη της ΕΠΟ. Λαμπρά τα προσόντα του, όμως ενδεχομένως θα είδαν αποτέλεσμα εκ του ασφαλούς σε μια θέση –για παράδειγμα- διοικητή Τραπέζης (έχουμε το παράδειγμα του Άγγελου Φιλιππίδη, ο οποίος τα πάει μια χαρά στην Ποστ Μπανκ, ενώ ως πρόεδρος μεγάλης ΠΑΕ μπέρδεψε την αμερικάνικη κάντρι με το τσάμικο…) Άραγε, ο Πιλάβιος θα τολμήσει να φωνάξει (προεκλογικά) στους 57 ψηφοφόρους «θα ισχύει το 50-50 για όλους». Ή «οι αμαρτίες της διαιτησίας θα σταλούν οριστικά στην κόλαση»; Απλά είναι τα πράγματα. Αν, λέμε αν, αυτοί που τον (υπο)στηρίζουν είναι το περιβάλλον (να το πώ κομψά…) του Κόκκαλη και του Βαρδινογιάννη, θα μπορέσει ο Πιλάβιος να διοικήσει δημοκρατικά; Ιδού η απορία…

Γιατί, κακά τα ψέματα, η πείρα στο άτυχο ελληνικό ποδόσφαιρο έχει διδάξει πως όταν η πίτα (δηλαδή τα φράγκα) βγαίνει από το φούρνο αχνιστή και τροφαντή, τα «μεγάλα αφεντικά» θέλουν να απολαύσουν τα μεγάλα κομμάτια. (Ό,τι περισσέψει, θα πάει στους πεινασμένους που περιμένουν ουρά έξω από την αίθουσα του συμποσίου).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΥΓ: Ζητώ συγγνώμη για το μπέρδεμα καθαρεύουσας και δημοτικής στις βασικές λέξεις του τίτλου. Υπόσχομαι πως δε θα το ξανακάνω!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης