Μπορεί οι επιθέσεις κατά τη διάρκεια των βουλευτικών εκλογών του Σαββάτου στο Αφγανιστάν να ήταν περισσότερες από την προηγούμενη εκλογική διαδικασία, αλλά είχαν λιγότερα θύματα από αυτές που σημειώθηκαν κατά τις προεδρικές εκλογές του 2009.

Συνολικά σημειώθηκαν 485 περιστατικά, ενώ στις προεδρικές εκλογές της 20ης Αυγούστου 2009 είχαν καταγραφεί 479 περιστατικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το ΝΑΤΟ, χθες Σάββατο έχασαν τη ζωή τους συνολικά 22 άνθρωποι: επτά πολίτες, έντεκα Αφγανοί στρατιώτες και αστυνομικοί και τέσσερις στρατιώτες της διεθνούς δύναμης, ενώ τραυματίστηκαν πάνω από 60 Αφγανοί και 36 ξένοι στρατιώτες.

Στις προεδρικές και τοπικές εκλογές του 2009, σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε ο ΟΗΕ τον Οκτώβριο του 2009, είχαν σκοτωθεί 57 άνθρωποι.

Σε ό,τι αφορά στην ψηφοφορία, ο επικεφαλής της ανεξάρτητης Εκλογικής Επιτροπής ανακοίνωσε ότι η συμμετοχή ανήλθε στο 40%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Επιτροπή Εκλογικών Ενστάσεων ανακοίνωσε ότι έχει ήδη λάβει καταγγελίες για καθυστερήσεις στο άνοιγμα των εκλογικών τμημάτων, περιπτώσεις απειλών και εκφοβισμού, ατόμων που ψήφισαν, ενώ δεν είχαν το δικαίωμα, παράνομη χρήση εκλογικών καρτών, έλλειψη ψηφοδελτίων και κακή ποιότητα του ανεξίτηλου μελανιού.

Διαβάστε επίσης:
Στο 40% η συμμετοχή στις εκλογές στο Αφγανιστάν, 18 Σεπτεμβρίου 2010, 19:55

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης