Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει δηλώσει εδώ και χρόνια πως θα καταργήσει τα σπορ αυτοκίνητα που κινούνται με θερμικούς κινητήρες και θα επενδύσει αποκλειστικά στην ηλεκτροκίνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι λοιπόν έφτασε και το τέλος της εμβληματικής Jaguar F-Type η οποία φέτος μάλιστα κλείνει και τα 75 έτη. Ένα τέλος όμως που έρχεται πακέτο με τις ειδικές εκδόσεις F-Type 75 και F-Type R 75.

Και οι δύο επετειακές αλλά και αποχαιρετιστήριες εκδόσεις διαθέτουν αρκετές λεπτομέρειες που τις κάνουν να ξεχωρίζουν, αρχής γενομένης από το νέο μεταλλικό χρώμα Giola Green. Ζάντες 20 ιντσών νέας σχεδίασης, LED προβολείς, νέο σήμα της εταιρίας είναι μόλις μερικές από αυτές που κοσμούν το εξωτερικό, ενώ στην καμπίνα υπάρχουν ειδικές πλακέτες που αποδεικνύουν την μοναδικότητα της έκδοσης. Παράλληλα συναντάμε δερμάτινα καθίσματα Windsor, ψηφιακός πίνακας οργάνων μεγέθους 12.3 ιντσών ενώ το πακέτο Black γίνεται στάνταρ.

Η Jaguar F-Type 75 μπορεί να επιλεγεί με τρία διαφορετικά κινητήρια σύνολα. Αρχικά υπάρχει ο υπετροφοδοτούμενος τετρακύλινδρος 2λιτρος κινητήρας απόδοσης 296 ίππων. Ακολουθεί ο υπερτροφοδοτούμενος V8 5λιτρος απόδοσης 444 ίππων ενώ στην κορυφή της λίστας συναντάμε την κορυφαία F-Type R 75 με V8 κινητήρα 567 ίππων και 700 Nm ροπής. Ένα κορυφαίο σύνολο που πετυχαίνει το 0-100 σε 3.5 δευτ. ενώ η τελική αγγίζει τα 299χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλες οι εκδόσεις συνεργάζονται με 8άρι αυτόματο κιβώτιο με ειδικά paddles πίσω από το τιμόνι ενώ θα διαθέτουν και το πακέτο Adaptive Dynamics για κορυφαία απόκριση στο τιμόνι. 

Τέλος, αυτές οι τελευταίες εκδόσεις θα σημάνουν και το τέλος των σπορ αυτοκινήτων Jaguar που κινούνται με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης