Την 75η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων και ο ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος, μαζί με τους εκπροσώπους Τύπου του κόμματος, Γιάννη Παρασκευόπουλο και Ελεάνα Ιωαννίδου, έδωσαν συνέντευξη Τύπου.

Ο κ. Τρεμόπουλος είπε ότι με τη δουλειά του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατάφερε, «μέλη της ομάδας των Πρασίνων, που πριν τους θεωρούσαμε ανθέλληνες, να εμφανίζονται σήμερα φιλέλληνες, επειδή γνώρισαν τις ελληνικές θέσεις». Ως παράδειγμα ανέφερε τον Ντανιέλ Κον Μπετίτ ο οποίος με τις τοποθετήσεις του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πήρε αρκετές φορές το μέρος της Ελλάδας, σε ό,τι αφορά τις δαπάνες για τους εξοπλισμούς και τα μέτρα του Μνημονίου. Είπε ακόμη ότι με πρόταση των Οικολόγων Πράσινων πέρασε από το Ευρωκοινοβούλιο η λύση της έκδοσης ευρωομολόγων, αλλά δεν αξιοποιήθηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Τρεμόπουλος σημείωσε ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν είναι γενικά και αόριστα εναντίον της τρόικας, αλλά «αντιτίθενται στις ρυθμίσεις και τις πολιτικές που υποσκάπτουν το μέλλον της χώρας». Λένε «όχι» στο ΔΝΤ και προτείνουν έξοδο από την κρίση με πράσινη λύση.

Ως προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου υπογράμμισε ότι «υπάρχει ανάγκη για πράσινη ανασύνταξη περιφερειών και δήμων, ώστε να ανακουφιστούν οι πολίτες εν μέσω κρίσης».

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παρασκευόπουλος είπε ότι «η πράσινη ανάπτυξη, που ευαγγελίστηκε, κινδυνεύει να μετατραπεί σε σύντομο πράσινο ανέκδοτο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης