Από το πρωί που άνοιξαν οι κάλπες των βουλευτικών εκλογών που διεξάγονται σήμερα στο Αφγανιστάν, και τις οποίες οι Ταλιμπάν έχουν προειδοποιήσει ότι θα παρεμποδίσουν με κάθε τρόπο, έχουν σημειωθεί αρκετές επιθέσεις σε ολόκληρη τη χώρα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν συνολικά 13 άτομα και να τραυματιστούν αρκετά ακόμη.

Επτά άνδρες των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν σε επίθεση Ταλιμπάν κοντά σε εκλογικό τμήμα στη βόρεια επαρχία Μπαγκλάν, και τουλάχιστον έξι άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους σήμερα σε άλλες επιθέσεις στη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ό,τι αφορά στην εξέλιξη της ψηφοφορίας, έγινε γνωστό από την Εκλογική Επιτροπή ότι έχει ανοίξει το 92% των εκλογικών τμημάτων, ενώ οι πρώτες καταγγελίες για νοθεία κάνουν λόγο για τουλάχιστον δύο περιπτώσεις εκλογικών τμημάτων όπου το μελάνι με το οποίο σημαδεύονται στο δάχτυλο όσοι έχουν ψηφίσει, προς αποφυγή διπλοψηφιών, δεν ήταν ανεξίτηλο.

Στην Καμπούλ, ένας άντρας συνελήφθη κοντά σε εκλογικό τμήμα, επειδή βρέθηκαν στην κατοχή του τουλάχιστον 15 πλαστές εκλογικές κάρτες. Πλαστές κάρτες κατασχέθηκαν επίσης στην επαρχία Χελμάντ, στο νότο της χώρας, αλλά και στην επαρχία Κουντούζ, στο βόρειο Αφγανιστάν. Λέγεται ότι εκατομμύρια πλαστές εκλογικές κάρτες έχουν τυπωθεί στο Πακιστάν.

Ο Αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι ψήφισε νωρίς το πρωί, μία ώρα μετά την έναρξη της ψηφοφορίας, σε σχολείο στο κέντρο της Καμπούλ, κοντά στην προεδρική κατοικία, δηλώνοντας ότι ελπίζει σε ένα υψηλό ποσοστό συμμετοχής στην ψηφοφορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:

Oι πρώτες «εκλογικές» εκρήξεις στο Αφγανιστάν, 18 Σεπτεμβρίου 2010, 06:17

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης