Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Ήταν Ιούλιος όταν η Hyundai παρουσίασε το Ioniq 6 ως συνέχεια του 2020 Prophecy concept. Το ιδιαίτερο σχήμα του σεντάν δεν είναι μόνο για χάρη του στυλ, καθώς βοηθά στο να μειώσει τον συντελεστή οπισθέλκουσας στο 0,21 και να παρέχει εξαιρετική αυτονομία που σύμφωνα με τα αυστηρά πρότυπα WLTP αγγίζει τα 614χλμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να επιτύχετε αυτό το εύρος, θα πρέπει να επιλέξετε το μοντέλο Long Range με μπαταρία 77,4 kWh, κίνηση στους δύο τροχούς και ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών. Εάν κάνετε αναβάθμιση στο μεγαλύτερο σετ τροχών 20 ιντσών, τηρώντας παράλληλα την επιλογή ενός κινητήρα, η αυτονομία μετριέται στα 545χλμ.
Στις τετρακίνητες εκδόσεις, η επιλογή των 18 ιντσών ζάντας φέρνει αυτονομία στα 583χλμ. ενώ αυτή των 20 ιντσών 519χλμ.. Όσο για το Standard μοντέλο με το πακέτο 53 kWh, 2WD και τροχούς 18 ιντσών, έχει τη χαμηλότερη αυτονομία από όλα, στα 429χλμ.

Το Hyundai Ioniq 6 μπορεί να ταξιδέψει λίγο μακρύτερα από το Model 3, καθώς το Tesla έχει μέγιστη αυτονομία 602χλμ. Ως συνήθως, η εμβέλεια ποικίλλει σημαντικά ανάλογα με διάφορους παράγοντες (τρόπος οδήγησης, κίνηση, θερμοκρασία) και όλοι γνωρίζουμε ότι το WLTP τείνει να είναι υπερβολικά αισιόδοξο σε σύγκριση με την αξιολόγηση EPA. Τούτου λεχθέντος, το μόνο σίγουρο είναι πως αυτή η μέτρηση είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα από τον προηγούμενο κύκλο δοκιμών NEDC.

Μόλις εξαντληθεί η ηλεκτρική ενέργεια, το σεντάν της Hyundai μπορεί να αναπληρώσει την μπαταρία του από 10 έως 80 τοις εκατό σε περίπου 18 λεπτά. Με υποστήριξη για εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση 800 V, 15 λεπτά θα είναι αρκετά για έως και 351 χιλιόμετρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κοιτάζοντας τη μέγιστη δυνατή αυτονομία που σε αυτή τη περίπτωση είναι αρκετά παρόμοια με ένα αυτοκίνητο βενζίνης και με τη μείωση των χρόνων φόρτισης, τα EV γίνονται όλο και πιο δελεαστικά.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης