Τοπικό ηγετικό στέλεχος της ένοπλης πτέρυγας της παλαιστινιακής ισλαμικής οργάνωσης Χαμάς σκοτώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στην κατεχόμενη βόρεια Δυτική Όχθη από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών, όπως ανακοίνωσαν ισραηλινές στρατιωτικές πηγές και πηγές παλαιστινιακών υπηρεσιών ασφαλείας.

Στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν τον Ιγιάντ Αμπού Τσιλμπάγια, 38 ετών, στη διάρκεια επιχείρησης στον προσφυγικό καταυλισμό Νουρ Τσαμς, κοντά στην Τουλκάρεμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πηγές των παλαιστινιακών υπηρεσιών ασφαλείας, ο Αμπού Τσιλμπάγια σκοτώθηκε στο δωμάτιό του του, μετά την εισβολή περίπου 15 τζιπ του ισραηλινού στρατού στον καταυλισμό για να προχωρήσουν σε συλλήψεις.

Συγγενείς του είπαν ότι υπήρχε μια λίμνη αίματος στο πάτωμα του υπνοδωματίου του. Οι λεπτομέρειες του περιστατικού ερευνώνται.

Η ισλαμική Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για την αιματηρή επίθεση εναντίον τεσσάρων Ισραηλινών εποίκων στις 31 Αυγούστου κοντά στη Χεβρώνα, ενώ άρχιζαν στην Ουάσινγκτον οι ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων. Ωστόσο δεν έχει γίνει σαφές, αν ο Αμπού Τσιλμπάγια εθεωρείτο ύποπτος για εμπλοκή στους θανάτους αυτούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης