Η Super League στηρίζει την πρωτοβουλία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας, κατά του σεξισμού και κάθε είδους διακρίσεων. To Strong me, με τη στήριξη της Super League και του Πανελληνίου Συλλόγου Αμειβόμενων Ποδοσφαιριστών και Ποδοσφαιριστριών (ΠΣΑΠΠ), διοργανώνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα μία γιορτή ποδοσφαίρου, με στόχο την ενημέρωση της κοινωνίας, σε θέματα έμφυλης ισότητας.
Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αυτής, την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, από τις 15:00 έως τις 18:00, στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Σεράφειου Κολυμβητηρίου του Δήμου Αθηναίων, θα πραγματοποιηθεί σειρά αθλητικών δραστηριοτήτων, για ανθρώπους κάθε ηλικίας και φύλου.
Σε αυτή τη γιορτή του ποδοσφαίρου, αθλήτριες, αθλητές, προπονήτριες και προπονητές θα συμπράξουν σε δραστηριότητες και θα παίξουν με τα παιδιά δίνοντας μήνυμα ισότητας, αλληλεγγύης, αναγνώρισης του δικαιώματος στη διαφορετικότητα, έτσι ώστε έννοιες όπως η κοινωνική παιδεία, ο σεβασμός και η ανεκτικότητα εντός και εκτός των γραμμών του γηπέδου να γίνουν πλέον το αυτονόητο στην κοινωνία. Η αναπληρώτρια πρόεδρος της Super League Κάτια Κοξένογλου σημείωσε τα ακόλουθα:
«H Super League είναι ενάντια στο σεξισμό και σε κάθε ρητορική που παρακινεί σε διακρίσεις. Είναι αυτονόητο ότι δεν πρέπει να αφήσουμε κανένα περιθώριο σε εκδηλώσεις μίσους, βίας και απαξίας. Αντίθετα, πρέπει να τονίζουμε με κάθε ευκαιρία, ότι όλοι και όλες είμαστε ίσοι και οφείλουμε να δείχνουμε σεβασμό στη διαφορετικότητα. Βασικός πυλώνας είναι η ενημέρωση και η εκπαίδευση και η Super League βάζει «γκολ» στο σεξισμό που επικρατεί στον πλέον ανδροκρατούμενο αθλητικό χώρο, όπως είναι τα γήπεδα. Θέλουμε όλοι και όλες να έχουν ίσες ευκαιρίες και ίσα δικαιώματα εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου».
Το Φεστιβάλ «STRONG ME» στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, δείχνει τη δύναμη του «μαζί» και του σεβασμού. Δύο ξεχωριστές πράξεις αγάπης θα υλοποιηθούν, για εκείνες και εκείνους που μας χρειάζονται:
Γινόμαστε εθελοντές δοτές μυελού των οστών
Ο σύλλογος «Όραμα Ελπίδας» ίδρυσε το 2012 την «Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών», που ήρθε να καλύψει το μεγάλο έλλειμμα συμβατών μοσχευμάτων που αντιμετωπίζει η χώρα μας λόγω του πολύ μικρού αριθμού εθελοντών δοτών μυελού των οστών.
Ο χαμηλός αριθμός των εθελοντών δοτών μυελού των οστών στην Ελλάδα έχει ως αποτέλεσμα η κύρια αναζήτηση εθελοντών δοτών για όσους χρειάζονται να υποβληθούν σε μεταμόσχευση μυελού των οστών να γίνεται από το εξωτερικό, αν δεν υπάρχει συμβατός δότης μέσα στην οικογένεια – κάτι που συμβαίνει μόνο στο 30% των περιπτώσεων.
Aυτό το γεγονός δημιουργεί σημαντικά ιατρικά, κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα στη χώρα μας. Απάντηση σε αυτά τα προβλήματα έδωσε η ίδρυση της τράπεζας εθελοντών δοτών μυελού των οστών, η οποία στα δέκα χρόνια της έχει επιτύχει να εγγράψει πάνω από 120.000 νέους εθελοντές. Στο περίπτερο του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» ενημερωνόμαστε και γινόμαστε εθελοντές δότες με μία πολύ απλή και εύκολη διαδικασία: δίνοντας δείγμα του σάλιου μας.