Πάνω από τρία εκατομμύρια ευρώ, με πρόχειρους υπολογισμούς, είναι τα χρήματα που κέρδισε το κύκλωμα παράνομης διακίνησης μεταναστών το οποίο εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής. Ο τιμοκατάλογος ήταν συγκεκριμένος για τους μετανάστες που ήθελαν να περάσουν από την γειτονική Τουρκία στη χώρα μας και στη συνέχεια σε κάποια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, το κύκλωμα διέθετε μια ομάδα συνεργών στην Κωνσταντινούπολη και μια δεύτερη στην χώρα μας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι «δουλειές» πήγαιναν από το καλό στο καλύτερο. Οι πελάτες που πήγαιναν στο μίνι μάρκετ – «βιτρίνα» στο κέντρο της Αθήνας ήταν ολοένα και περισσότεροι και αυτό φαίνεται ότι κάποια στιγμή γύρισε μπούμερανγκ στους δυο Αφγανούς που «κινούσαν τα νήματα». «Από την έρευνα που κάναμε όσο καιρό προσπαθούσαμε να εξαρθρώσουμε το κύκλωμα καταλάβαμε ότι είχαν συγκεντρώσει πολλά χρήματα από πολλούς υποψήφιους «πελάτες» με αποτέλεσμα να μην μπορούν να τους εξυπηρετήσουν όλους και να αρχίσει η πίεση απ όσους δεν ήθελαν να περάσουν έναν χειμώνα στη χώρα μας» λέει αστυνομικός που ασχολήθηκε με την υπόθεση. Για κάθε παράνομη μετακίνηση οι μετανάστες πλήρωναν 500 ευρώ μέχρι την Κωνσταντινούπολη. Στη συνέχεια έδιναν δυο χιλιάδες ευρώ για να περάσουν, μέσω Έβρου, στη χώρα μας. Αν το ταξίδι συνεχιζόταν, μέσω αεροδρομίου, και προς κάποια Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα έπρεπε να δώσουν άλλες 3000 έως 6000 χιλιάδες ευρώ με τα κέρδη να φτάνουν σε αστρονομικά ύψη. 

Τα στελέχη του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης με ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε Κυψέλη και Άγιο Παντελεήμονα συνέλαβαν τους δυο Αφγανούς και κατέσχεσαν μεγάλο αριθμό εγγράφων ενώ ήδη έχει ξεκινήσει το «ξεψάχνισμα» του αρχείου των συναλλαγών τους μέσω του συστήματος «HAWALA» και των επαφών τους. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της αστυνομίας «διαφαίνεται ότι μόνο από το Μάιο έως το Νοέμβριο του 2021 το κύκλωμα παρέλαβε από υποψήφιους για προώθηση μετανάστες χρηματικό ποσό που υπερβαίνει τις -120.000- ευρώ». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης