Σεβαστή κ. Διαμαντοπούλου, είμαι μαθητής της Α’ Λυκείου και θα ήθελα να σας… θέσω κάποιες απορίες μου, έστω και μέσα από αυτό το site, γιατί, όσες φορές και αν προσπάθησα να σας μιλήσω από το προσωπικό σας Twitter, δεν απαντήσατε.

Χθες, ήταν η πρώτη μου μέρα ως πρωτάκι του Λυκείου σε ένα σχολείο στο Ηράκλειο της Κρήτης. Αφού πήραμε βιβλία, συνειδητοποίησα ότι πήρα δύο βιβλία, τα οποία είχα πάρει και στην πρώτη Γυμνασίου! (και το ερώτημά μου εδώ είναι γιατί τέτοια σπατάλη για δύο βιβλία, τα οποία, ήδη, έχουν μοιραστεί και για τα οποία οι μαθητές είχαν προ-ενημερωθεί ότι θα πρέπει να τα κρατήσουν και για το Λύκειο;) Και θα πει κανείς, είναι μόνο δύο βιβλία, ναι μακάρι να ήταν μόνο δύο, για πολλαπλασιάστε δύο επί τον αριθμό όλων των μαθητών της Α’ Λυκείου της Ελλάδας και σκεφτείτε τα έξοδα για να τυπωθούν αυτά τα βιβλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά… θα μου πείτε, το μεγαλύτερο ποσό για την εκτύπωση το πληρώνει η Ε.Ε. και μετά αναρωτιόμαστε γιατί μας έχουν συνέχεια στην «μπούκα»…! Επίσης, με το που μπήκαμε στην τάξη, η καθηγήτρια των Αγγλικών μας ενημέρωσε ότι ΕΜΕΙΣ, οι μαθητές πρέπει να αγοράσουμε τα βιβλία μας για το μάθημά της. Και ρωτώ, αυτή είναι η Δωρεάν Παιδεία ή νομίζετε ότι σε όλες τις οικογένειες περισσεύουν τα 15-16 ευρώ για να αγοράζουν τα βιβλία του Δημόσιου σχολείου (γιατί φανταστείτε ότι ήδη οι γονείς πληρώνουν 40-50 ευρώ μόνο για τα βιβλία του φροντιστηρίου)! Και τέλος, το σχολείο μου ναι μεν είναι πλήρες από καθηγητές, αλλά άδειο από παιδιά. Φτάνει να σας πω ότι όλο το Λύκειο (και στις 3 τάξεις) έχει μόνο έξι τμήματα. Προφανώς, για το τελευταίο δεν φταίτε εσείς (κ. Άννα) απλά ήθελα να σας το αναφέρω! Αφήστε για λίγο το «Νέο Σχολείο» και κοιτάξτε τα τωρινά προβλήματα! Και επίσης κάντε μια σελίδα για τις πανελλήνιες με εξειδικευμένους ανθρώπους, που θα απαντάνε σε όλα τα ερωτήματα των μαθητών, των γονέων ακόμα και των καθηγητών.

Ναι, καλά είδατε, και των καθηγητών, οι όποιοι σήμερα μου έδωσαν την εντύπωση ότι είναι πιο μπερδεμένοι και από εμάς! (!) Με εκτίμηση και σεβασμό, ένας μαθητής με την εικόνα που έχει σχηματίσει για τις δύο πρώτες μέρες που πάει 1η Λυκείου!

Υ.Γ Αν μπορείτε, σας παρακαλώ, απαντάτε στα μηνύματα, τουλάχιστον των μαθητών στο προσωπικό σας Twitter !

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης